Προσβάσιμα και φιλικά στα ΑμεΑ 17 σχολεία του Δήμου Ελασσόνας

Μυτιλήνη: Ξεκινά η κατασκευή πάρκου εκδηλώσεων στην Επάνω Σκάλα
16 Νοεμβρίου 2022
Δ. Δίου-Ολύμπου: Οι δράσεις του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς στην 9η Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ για το περιβάλλον στην Ευρώπη
16 Νοεμβρίου 2022
Show all

Προσβάσιμα και φιλικά στα ΑμεΑ 17 σχολεία του Δήμου Ελασσόνας

Στον Δήμο Ελασσόνας, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες, το έργο της κατασκευής ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ, σε 17 σχολικές μονάδες ,προϋπολογισμού 153.450,00 €, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και επενδυτικούς πόρους του Δήμου. Πλέον οι σχολικές μονάδες είναι προσβάσιμες στα άτομα με αναπηρία και η καθημερινότητα των μαθητών με αναπηρία γίνεται πιο εύκολη στους σχολικούς χώρους.

«Αποτελεί για μας προτεραιότητα η ασφάλεια και λειτουργικότητα των σχολείων, ένα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, και γι΄ αυτό συνεχίζουμε καθημερινά να υλοποιούμε παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες. Για πρώτη φορά στο Δήμο Ελασσόνας σχεδιάστηκε και υλοποιείται ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων, παρεμβάσεων, ενεργειακών αναβαθμίσεων και βελτιώσεων στα κτίρια, τους αύλειους χώρους και τον σχολικό εξοπλισμό. Τα σχολεία μας είναι πλέον προσβάσιμα και φιλικά σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Επενδύουμε στις σχολικές κοινότητες, για να αναβαθμίσουμε το επίπεδο της σχολικής ζωής και να προσφέρουμε στα παιδιά μας καλύτερες συνθήκες στις σχολικές εγκαταστάσεις», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Ν. Γάτσας.