Προχωράει ο διαγωνισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Χανίων

Η Περιφ. Αττικής παρέδωσε στον Δήμο Περιστερίου 4 απορριμματοφόρα και 500 καφέ κάδους συλλογής οργανικών αποβλήτων
9 Απριλίου 2020
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: “ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ” με τον Πολιτισμό, διαδικτυακή προβολή της παράστασης Μακμπέθ
9 Απριλίου 2020
Show all

Προχωράει ο διαγωνισμός για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών του Δήμου Χανίων

Íáõáãïóþóôçò óå Üäåéá ðáñáëßá óôçí ðåñéï÷Þ ôçò Êïñßíèïõ, ôçí ÐáñáóêåõÞ 7 Éïõëßïõ 2017. ÌåãÜëùí äéáóôÜóåùí öáßíåôáé ðùò åßíáé ôï ðñüâëçìá óôïí Êïñéíèéáêü Êüëðï, êáèþò -ùò áðïôÝëåóìá ôùí èáëÜóóéùí ñåõìÜôùí, áëëÜ êáé ôçò õðåñáëßåõóçò- Ý÷ïõí êÜíåé ôçí åìöÜíéóÞ ôïõò ÷éëéÜäåò ìÝäïõóåò êáé ôóïý÷ôñåò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÂÁÓÉËÇÓ ØÙÌÁÓ

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη ναυαγοσωστική προστασία των λουομένων σε πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Χανίων, καθώς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου καθόρισε τους όρους διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικού, διεθνή, δημόσιου διαγωνισμού.

Με βάση τη απόφαση, το ποσό που θα διατεθεί για την κάλυψη των παραλιών ορίστηκε στις 504.000 ευρώ και αφορά την κάλυψη 26 πολυσύχναστων παραλιών του Δήμου Χανίων.

Η περίοδος της ναυαγοσωστικής κάλυψης αφορά το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα.

Οι ώρες κάλυψης των παραλιών ορίζονται από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ ο ανάδοχος του έργου θα πρέπει να διαθέτει όλα τα μέσα που προβλέπει η νομοθεσία, τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στη διακήρυξη του διαγωνισμού.

Τέλος, κάθε ναυαγοσώστης θα ελέγχει έκταση 200 μέτρων εκατέρωθεν του πύργου που θα επανδρώνει.