Προϋπολογισμός ρεκόρ για τον Δήμο Αλίμου

Προχωρά η ανακαίνιση του γηπέδου Αυλώνα
21 Δεκεμβρίου 2021
Παραδόθηκε η μελέτη Αποκατάστασης Κλειστών Γυμναστηρίων «Σπίτι του στίβου και του Βόλεϊ»
21 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Προϋπολογισμός ρεκόρ για τον Δήμο Αλίμου

Προϋπολογισμός ρεκόρ για τον Δήμο Αλίμου

Χρειάστηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, για να εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις η Δημοτική αρχή Αλίμου από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, κράτος, Περιφέρεια, οργανισμοί) και να ετοιμάσει τον προϋπολογισμό του 2022, τον μεγαλύτερο Προϋπολογισμό που είχε ποτέ ο Δήμος!
Ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αλίμου για το 2022 ανέρχεται στα 56 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2014 (που ανέλαβε για πρώτη φορά η νυν Δημοτική αρχή) ήταν μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή υπάρχει αύξηση κατά 93%!
Ο Προϋπολογισμός συνοδεύεται από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή επίσης το μεγαλύτερο Πρόγραμμα που έχει ποτέ καταρτίσει ο Δήμος Αλίμου.
Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και έχουν εξασφαλιστεί πλήρως τα χρήματα για 30 έργα, εκ των οποίων τα 5 είναι πολύ μεγάλα και αποτελούν βασικές υποδομές εξαιρετικής σημασίας για την πόλη του Αλίμου:
• νέο Δημαρχείο
• νέος Παιδικός Σταθμός
• νέο Κλειστό Γήπεδο
• αναβάθμιση του οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομοι κ.λπ.)
• δημιουργία πράσινης πολιτιστικής διαδρομής.
Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής, το Πράσινο Ταμείο κ.λπ. .
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι δούλεψαν μαζί του πολύ σκληρά, οργανωμένα και υπεύθυνα για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου. Με τον ίδιο ζήλο θα μπει μπροστά και η υλοποίηση αυτών των μεγάλων έργων και όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: Έπονται και νεότερες ευχάριστες ανακοινώσεις, μέσα στο 2022!”