Πρωτιά στην καινοτομία με ανακύκλωση, διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού

Δράσεις Δήμου Πάρου για την προσέλκυση τουρισμού υψηλών προδιαγραφών
26 Φεβρουαρίου 2021
Ζάκυνθος: Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμάτων
26 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Πρωτιά στην καινοτομία με ανακύκλωση, διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού

Σε νέο πλαίσιο τέθηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης στον Δήμος Φαιστού, με τους μπλε κάδους να έχουν τοποθετηθεί ξανά σε όλα τα διοικητικά όρια του Δήμου. Η πρωτοβουλία συνοδεύτηκε από διανομή φυλλαδίων, και τσαντών ανακύκλωσης, και ενημέρωσης στους μαθητές της Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης.

Ο Δήμος όπως τόνισε διεκδικεί «την πρώτη θέση σε επίπεδο καινοτομίας σε όλη της Κρήτη, αναφορικά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί». Ταυτόχρονα προσθέτει ότι « Ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Αντώνη Κωνσταντουλάκη, έθεσαν ως βασικό στόχο στον τομέα Περιβάλλοντος την επανεκκίνηση της ανακύκλωσης μετά από δέκα και πλέον χρόνια απραξίας, καθώς και την ενίσχυση του πρασίνου στο Δήμο».

Όπως προανήγγειλε δε, τις επόμενες ημέρες αναμένεται ο εξοπλισμός υπογειοποίησης κάδων στο Δήμο Φαιστού, που εντάσσουν το Δήμο σε έναν από τους 15 της Ελλάδας και τον μοναδικό στην Κρήτη που εφαρμόζει το νέο καινοτόμο σύστημα, όπως επίσης και νέα προμήθεια μπλε κάδων ανακύκλωσης, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια που υλοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Δήμος, υπενθυμίζει ότι έχει ήδη υιοθετήσει από την προηγούμενη χρονιά την διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες για την αποκομιδή βαρέων αντικειμένων, όσο όμως και το πλαίσιο ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών των Δημοτών.

Ενημερώνει επίσης ότι, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας Καθαριότητας 28920 -22007 από τις 8.00 το πρωί έως και τις 3.00 το μεσημέρι για να προγραμματίζουν το ραντεβού απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων, αλλά και συλλογής προς ανακύκλωση όλων των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών τους συσκευών, όπως οθόνες υπολογιστών, τηλεοράσεις κι άλλες μικρές ηλεκτρικές συσκευές.

Στο μεταξύ, σε επίπεδο περιβαλλοντικής συνείδησης, ο Δήμος Φαιστού ανακυκλώνει όλους τους λαμπτήρες που αλλάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς επίσης και όλες τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.