Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Εργαζόμενους και σε Πρόσφυγες του ΕΣΤΙΑ

Θεσσαλονίκη: Με drones η μάχη απέναντι στο φυλλοφάγο έντομο που προσβάλλει τις φτελιές
16 Απριλίου 2021
Υπεγράφη προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΑΑΤ και περιφέρειας Β. Αιγαίου για τα σχέδια βόσκησης
16 Απριλίου 2021
Show all

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε Εργαζόμενους και σε Πρόσφυγες του ΕΣΤΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διανομή των τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στις οικογένειες των προσφύγων του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, που η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης είχε συλλέξει, έπειτα από την μεγάλη ανταπόκριση που είχε βρει η έκκλησή της από τους κατοίκους της πόλης αλλά και γειτονικών περιοχών. Τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν, κατηγοριοποιήθηκαν ανά είδος και μοιράστηκαν.
Στην ευχαριστήρια ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης σημειώνεται: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που ανταποκρίθηκαν σε αυτό μας το κάλεσμα. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ του δήμου μας, που η συμβολή τους και η βοήθειά τους ήταν καθοριστική για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η προσπάθειά μας συνεχίζεται. Οι πρόσφυγες και οι οικογένειες του προγράμματος ΕΣΤΙΑ εξακολουθούν να είναι υπό την απειλή της έξωσης, ενώ και οι θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα, βρίσκονται σε διαρκή αμφισβήτηση. Θα ενημερώσουμε άμεσα για την επόμενη κίνηση της Πρωτοβουλίας μας. Ο αγώνας ενάντια στον πόλεμο και τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να ξεριζώνονται από τον τόπο τους συνεχίζεται.