Πρωτοβουλία Πατούλη για να τα βρουν οι τρεις δήμαρχοι για την επένδυση στο Ελληνικό

Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου: Θέρμανση με σύστημα γεωθερμίας
19 Δεκεμβρίου 2019
Τ. Θεοδωρικάκος: Ενισχύουμε την Αυτοδιοίκηση – Κανένα έργο του ΦιλόΔημου δεν θα χαθεί
19 Δεκεμβρίου 2019
Show all

Πρωτοβουλία Πατούλη για να τα βρουν οι τρεις δήμαρχοι για την επένδυση στο Ελληνικό

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τους Δημάρχους Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Ελληνικού-Αργυρούπολης Ι. Κωνσταντάτο και Αλίμου Α. Κονδύλη.
Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ήταν η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό και πώς αυτή θα ωφελήσει τους κατοίκους των όμορων Δήμων, αλλά και τη μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε η ανάγκη κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου διεκδικήσεων τόσο προς την πλευρά του επενδυτή, όσο και προς το Κεντρικό Κράτος, που θα διασφαλίζει το όφελος των τοπικών κοινωνιών. Επίσης διατυπώθηκε η κοινή πεποίθηση αλλά και αποφασιστικότητα να προχωρήσουν τα επόμενα βήματα του σχεδίου με ενότητα και συναντίληψη.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαρακτήρισε την επένδυση ως ένα εθνικό κι εμβληματικό έργο πνοής, που θα αναβαθμίσει όχι μόνον το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά όλο το Λεκανοπέδιο, γεγονός που θα σηματοδοτήσει την αναπτυξιακή επανεκκίνησή της αλλά και την αναζωογόνηση της τοπικής οικονομίας. Ξεκαθάρισε ότι αποτελεί υπόθεση και υποχρέωση όλων να διεκδικήσουν ενωμένοι, Περιφέρεια και Δήμοι, τη μεγιστοποίηση του οφέλους από την υλοποίηση της επένδυσης, που αποτελεί ευκαιρία όχι μόνον για οικονομική ανάπτυξη αλλά και για κατακόρυφη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Η συζήτηση του Περιφερειάρχη Αττικής με τους Δημάρχους για το ίδιο θέμα θα επαναληφθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου.