Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΦΕΤ και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Τρία δίκτυα δήμων σε κοινές δράσεις και έργα κατά της κλιματικής κρίσης
10 Ιουνίου 2022
«ΠΡΑΣΙΝΗ» σφραγίδα, στις πολιτικές Ανακύκλωσης στην Αττική
11 Ιουνίου 2022
Show all

Πρωτόκολλο συνεργασίας ΕΦΕΤ και Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τον έλεγχο των τροφίμων μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) υπέγραψαν στην Κομοτηνή ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος και ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρωτόκολλο συνεργασίας σηματοδοτεί την ανάπτυξη διαρκούς συνεργασίας για την υλοποίηση των προγραμμάτων επίσημου ελέγχου τροφίμων μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΔΑΜΘ) του ΕΦΕΤ και των υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) με σκοπό την διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών και έχει βασικούς στόχους:

➢ την υλοποίηση του προγράμματος επίσημου ελέγχου τροφίμων για τα έτη 2022 -2026.

➢ τη διαχείριση πιθανών διατροφικών περιστατικών και κρίσεων ή άλλων έκτακτων περιστατικών.

➢ τη διερεύνηση καταγγελιών και αναφορών πολιτών.

➢ την υποστήριξη των επιθεωρήσεων που διενεργούνται στη χώρα μας από ξένες

αποστολές.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνιος Ζαμπέλας, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιο για τη συνεργασία με τον ΕΦΕΤ, δήλωσε:

«Τα επόμενα χρόνια οι εθνικοί στρατηγικοί στόχοι στον τομέα των τροφίμων διαμορφώνονται από την κοινή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροδιατροφικό τομέα και εμείς καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θέτει η νέα εποχή των υγειονομικών και επισιτιστικών κρίσεων σε συνδυασμό με το μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξης. Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης βρήκαμε συνοδοιπόρο στη πορεία υλοποίησης των κοινών στρατηγικών μας στόχων που είναι η διασφάλιση της ασφάλειας και της αυθεντικότητας των τροφίμων, η βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων, η προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών. Στη κατεύθυνση αυτή η σημερινή μας συμφωνία θέτει το πλαίσιο ενιαίου συντονισμού και ενδυνάμωσης των ελεγκτικών μας μηχανισμών για αποτελεσματικότερη άσκηση του ελεγκτικού μας έργου. Είμαστε σήμερα εδώ για να κάνουμε πράξη την άρση των επικαλύψεων αρμοδιοτήτων, να αποφύγουμε φαινόμενα διπλών και ανώφελων ελέγχων, να εξοικονομήσουμε πόρους και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην επίτευξη των κοινών μας στόχων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Α. Ζαμπέλας.