Πρόταση Δήμου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση και βελτίωση των μονοπατιών του

Αιγάλεω: Προσπάθεια εξαπάτησης επιχειρηματιών-προμηθευτών του Δήμου
27 Ιουλίου 2023
Θεσσαλονίκη: Ξαναγυρίζουν οι δείκτες του άνθινου ρολογιού της Αριστοτέλους
27 Ιουλίου 2023
Show all

Πρόταση Δήμου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση και βελτίωση των μονοπατιών του

Πρόταση Δήμου Ναυπλιέων για την αναβάθμιση και βελτίωση των μονοπατιών του

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του κοινωνικού, φυσικού και ιστορικού αποθέματος της περιοχής, ο Δήμος Ναυπλιέων υπέβαλε πρόταση για την αναβάθμιση και βελτίωση των διαδρομών και μονοπατιών του.

Το Πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Οι θέσεις των μονοπατιών αναπτύσσονται σε τρεις Δημοτικές Ενότητες στον Δήμο Ναυπλιέων, και με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις θα αναδειχθεί το φυσικό κάλλος της περιοχής, θα συντηρηθούν οι διαδρομές και θα προστατευθεί η βιοποικιλότητα.

Τα μονοπάτια τα οποία εντάσσονται στην προτεινόμενη δράση θα είναι:

Διαδρομή μονοπατιού από Αμαριανό προς Μονή Ταλαντίου («Φαράγγι Καράμπαμπα»)
Διαδρομή μονοπατιού από Αρβανιτιά προς Καραθώνα
Διαδρομή μονοπατιού από Άγιο Κωνσταντίνο προς Άγιο Νικόλαο ( Κρασόκτιστος)
Διαδρομή μονοπατιού από Τολό προς Ναύπλιο.
Διαδρομή μονοπατιού από Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου προς Ιερό Ναό Άγιου Σπυρίδωνος
Διαδρομή μονοπατιού από Λιμνοθάλασσα Βιβαρίου προς Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία.
«Ως Δήμος Ναυπλιέων έχουμε θέσει ως στόχο και απώτερο σκοπό την ανάπτυξη και την ενίσχυση του Τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε καταλήξει ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επαφής με τη φύση για τους επισκέπτες, στο συνδυασμό άσκησης με αναψυχή, αλλά και στην σύνδεση της πνευματικής με τη σωματική ευεξία. Τα μονοπάτια πεζοπορίας αποτελούν την ανερχόμενη τάση για τον Τουρισμό που με τα πλούσια και προστατευόμενα φυσικά τοπία, αλλά και τα σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αναδεικνύουν μια νέα προσπάθεια ενίσχυσης του φυσικού πλούτου μέσω συγκεκριμένων δράσεων και καλών πρακτικών.

Δημιουργούμε με τις παρεμβάσεις μας, μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για το Δήμο ώστε το όραμα μας, τονώνοντας ακόμα περισσότερο την τοπική οικονομία του τόπους μας με παράγοντα αειφόρου ανάπτυξης τον περιπατητικό τουρισμό, προσφέροντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να ανακαλύψει τις ομορφιές του Ναυπλίου με τρόπο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.