Πρώην βουλευτής ΝΔ υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

890 έργα και δράσεις, ύψους 108,1 εκ. ευρώ, στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά
27 Ιουλίου 2022
Οδηγίες ΥΠΕΣ- ΥΠΟΙΚ για την κατάρτιση του προϋπολογισμού των δήμων, οικονομικού έτους 2023
28 Ιουλίου 2022
Show all

Πρώην βουλευτής ΝΔ υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης εκδηλώνει με μια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, o πρόεδρος της Εγνατία Οδός, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

«Ενόχλησε πολλούς μια πιθανή υποψηφιότητα μου για τον Δήμο Θεσσαλονίκης….», ξεκινά η ανάρτηση του κ. Κωνσταντόπουλου και συνεχίζει παρουσιάζοντας την επιστημονική και πολιτική του διαδρομή.

Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος;

Ο Γεώργιος Κωνσταντόπουλος του Λεωνίδα (γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1958[1]) είναι Έλληνας γιατρός και βουλευτής της ΝΔ στο νομό Πιερίας. Διετέλεσε υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην κυβέρνηση Καραμανλή από τις 10 Μαρτίου 2004 ως τις 19 Σεπτεμβρίου 2007.

Γεννήθηκε στην Κατερίνη. Σπούδασε στην ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην παιδιατρική, με σπουδές στη Γερμανία. Αναγορεύτηκε διδάκτωρ Κοινωνικής Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και υφηγητής της Γερμανικής Ακαδημίας Αναπτυξιακής Αποκατάστασης. Είναι επίσης επίκουρος καθηγητής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Παιδιατρικής στο ΑΠΘ. Εργάστηκε επίσης στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ανέλαβε γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Αναπτυξιακής Αποκατάστασης και αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας Αναπτυξιακής Αποκατάστασης. Έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά της Ελλάδας και του εξωτερικού πολλές επιστημονικές μελέτες.

Πολιτική σταδιοδρομία

Κατά τα φοιτητικά και νεανικά του χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο νομό Πιερίας, πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Πιερίας και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος εξελέγη βουλευτής Πιερίας για πρώτη φορά στις εκλογές του 2000 με τη Νέα Δημοκρατία και ήταν πρώτος σε αριθμό ψήφων. Επανεξελέγη με το ίδιο κόμμα στις εκλογές του 2004 και του 2007. Ακολούθησαν άλλες δύο εκλογικές νίκες, στις δύο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, το Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.

Το Νοέμβριο του 2009 ήταν ανάμεσα στα 49 πρόσωπα από την Πιερία (ως πρώην βουλευτής) που πήραν μέρος στο έκτακτο συνέδριο της ΝΔ στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την περίοδο που ήταν υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εγκαινιάστηκε, στις 15 Σεπτεμβρίου 2004, από τον ίδιο η πρώτη οργανωμένη πλαζ στην Ελλάδα για παιδιά και άτομα με αναπηρίες, σε χώρο του Kέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών Βούλας (πρώην ΠIKΠA Βούλας). Ο βουλευτής έχει ταχθεί υπέρ της επαναλειτουργίας του ΠΙΚΠΑ, για την πρόνοια των ανήλικων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα.

Υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Βουλής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ΑΜΕΑ (2000-2004). Ο Κωνσταντόπουλος ανέλαβε πρόεδρος της Ελληνογερμανικής εταιρείας βοήθειας ατόμων με αναπηρίες (“AKTION SONNENSCHEΙN”), την οποία συνίδρυσε με την Δρ. Ευτυχία Νανάκου (Ιδρύτρια του Ψυχολογικού Κέντρου Βορείου Ελλάδος). Είναι μέλος κοινοβουλευτικών επιτροπών για την αντιμετώπιση κοινωνικών προβλημάτων, όπως της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων (υποεπιτροπή για τη μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών), αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας και Πρόνοιας της ΝΔ και ως αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας–Γερμανίας κατά την ίδια χρονική περίοδο.