Πτώση οροφής στο ισόγειο του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου συνεπεία των πρόσφατων σεισμών

Εκσυγχρονισμός του στόλου του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων
5 Σεπτεμβρίου 2022
Δ. Γαλαμάτης: Συστήνεται ομάδα διοίκησης έργου ΥΠΕΣ και ΓΓΕΕ για τα δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα
5 Σεπτεμβρίου 2022
Show all

Πτώση οροφής στο ισόγειο του δημαρχείου Ανατολικής Σάμου συνεπεία των πρόσφατων σεισμών

Πτώση τμήματος λεπτού επιχρίσματος παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου, του δήμου Ανατολικής Σάμου συνεπεία των πρόσφατων σεισμικών δονήσεων που έπληξαν το νησί.
Κλιμάκιο μηχανικών του δήμου προέβη ήδη σε μακροσκοπική εξέταση ολοκλήρου του κτιρίου και δόθηκαν οδηγίες σε συνεργείο του δήμου σχετικά με την άρση των επικινδυνοτήτων. Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης της απαραίτητης τεχνικής μελέτης, προκειμένου να ανατεθεί σε κατάλληλο ανάδοχο δημοσίων έργων, η επισκευή και αποκατάσταση των φθορών για να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του κτιρίου.
Σήμερα και στα πλαίσια της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας τόσο των πολιτών όσο και των δημοτικών υπαλλήλων δεν λειτούργησαν, οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο, εξαιρουμένου του Τμήματος Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου καθώς του Τμήματος Γραμματειακής Υποστήριξης, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε: “Ο Θεός μας φύλαξε. Λόγω πτώσης οροφής προ ολίγου στο χώρο αναμονής του ισογείου του Δημαρχείου και μέχρι ολοκλήρωσης του ελέγχου παραμένει κλειστό”. Επίσης ανέφερε πως ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας σε προσωπικό του τηλεφώνημα, εξέφρασε το άμεσο ενδιαφέρον και τη στήριξη του δήμου σε όποια ενέργεια απαιτηθεί, “μετά το παρολίγο ατύχημα στο Δημαρχείο μας”.
Να σημειωθεί ότι μετά τις προχθεσινές σεισμικές δονήσεις που έπληξαν το νησί της Σάμου και σε συνδυασμό με τις καταπονήσεις που υπέστησαν οι κτιριακές και δημόσιες υποδομές από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, ο δήμος αιτήθηκε στα αρμόδια υπουργεία την άμεση διενέργεια ελέγχων από τις κρατικές υπηρεσίες, ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους ειδικά στα σχολικά κτίρια και στις «κρίσιμες» υποδομές του δήμου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, η αρμόδια κρατική υπηρεσία ΚΤΥΠ, ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι θα πραγματοποιηθούν οι απαιτούμενοι προληπτικοί έλεγχοι πριν την έναρξη του σχολικού έτους.