Πυρκαγιά στο ιστορικό κτίριο των Δημοτικών Σφαγείων του Ταύρου

Δήμος Νικολάου Σκουφά: Διαμαρτυρία προς ΔΕΔΔΗΕ
23 Ιουλίου 2020
Μία βραδιά μνήμης και τιμής στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.
23 Ιουλίου 2020
Show all

Πυρκαγιά στο ιστορικό κτίριο των Δημοτικών Σφαγείων του Ταύρου

Το ιστορικό κτίριο- τοπόσημο για την πόλη του Ταύρου, τα Δημοτικά Σφαγεία – όπου στεγαζόταν το Πνευματικό Κέντρο- τυλίχτηκαν στις φλόγες, προκαλώντας έντονα συναισθήματα στο σύνολο των δημοτών.
Με την εκδήλωση της πυρκαγιάς τις πρώτες πρωινές ώρες στις ιστορικές κτιριακές εγκαταστάσεις των δημοτικών Σφαγείων Ταύρου επί της οδού Επταλόφου υπήρξε άμεση κινητοποίηση της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εργαζόμενοι του δήμου.
Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Πυροσβεστικής, η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες λίγο μετά τις 04.00 και πήρε αμέσως έκταση στο εσωτερικό του κτίσματος. Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος 21 πυροσβέστες και 7 οχήματα, εργαζόμενοι του δήμου και υδροφόρες. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Μετά την κατάσβεση βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών από την τεχνική υπηρεσία του δήμου με τη συνδρομή εξωτερικών εξιδεικευμένων μηχανικών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία καταστράφηκαν ολοσχερώς οι αίθουσες 4,5,6,7 όπου φιλοξενούνταν η Μουσική Γωνιά, το εργαστήριο κοπτικής- ραπτικής, το θεατρικό εργαστήριο, ο χώρος εκδηλώσεων και διοικητικές υπηρεσίες του Πνευματικού Κέντρο.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου μετά την καταστροφική πυρκαγιά προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εκφράζω τη θλίψη μετά την ολοσχερή καταστροφή ενός κομματιού της ιστορίας του Ταύρου μας. Μπορεί η φωτιά να έσβησε αλλά η μνήμη και η ιστορία δεν θα σβήσει. Θα αναγεννήσουμε μέσα από τις στάχτες, αυτοδιοίκηση και πολίτες τα κατεστραμμένα κτίρια, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επαναλειτουργήσουν οι δημοτικές δομές».