Πως θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι σε υπηρεσίες των ΟΤΑ που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας

Αναστέλλεται η πληρωμή τριών δόσεων δανείων των ΟΤΑ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων
14 Απριλίου 2020
Λειτουργία προσωρινών δομών φιλοξενίας αστέγων και ευάλωτων ομάδων προβλέπει η νέα ΠΝΠ
14 Απριλίου 2020
Show all

Πως θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι σε υπηρεσίες των ΟΤΑ που τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας

Κανονικά θα πληρωθούν οι συμβασιούχοι σε δήμους, περιφέρειες και τα νομικά τους πρόσωπα που οι υπηρεσίες τους τέθηκαν σε αναστολή λειτουργίας λόγων κορονοϊού και οι ίδιοι απασχολούνται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου αυτού.

Πρόκειται για τους συμβασιούχους μουσικούς, γυμναστές κ.λπ., οι οποίοι αμείβονται έναντι αντιτίμου και λοιπών αντικαταβολών από τους φορείς και που οι υπηρεσίες τους, ωδεία, αθλητικά τμήματα κ.λπ, έχουν αναστείλει τη λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με τη νέα ΠΝΠ (άρθρο 31) σε περίπτωση αδυναμίας είσπραξης αντιτίμου και άλλων αντικαταβολών από τους φορείς, η δαπάνη μισθοδοσίας τους καλύπτεται από μη ειδικευμένα έσοδα ή και μη ειδικευμένο χρηματικό υπόλοιπο του οικείου ΟΤΑ. Το ύψος της δαπάνης για κάθε μήνα υπολογίζεται επί του μέσου όρου των τελευταίων μηνών πριν την αναστολή της λειτουργίας της υπηρεσίας.

Αναλυτικά το 31ο Άρθρο

Κάλυψη μισθοδοσίας προσωπικού ΟΤΑ αμειβόμενου με την καταβολή αντιτίμου για τις παρεχόμενες υπηρεσίες

Η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση μίσθωσης έργου, που έχει προσληφθεί σύμφωνα με την παρ. 14 του άρθρου 12 του ν. 4071/2012 (Α ́ 85) και την παρ. 6 του άρθρου 39 του ν. 2725/1999 (Α ́ 121), το οποίο υπηρετεί στους ΟΤΑ α ́ και β ́ βαθμού και στα νομικά τους πρόσωπα, κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας των υπηρεσιών αυτών στο πλαίσιο λήψης μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19, και το οποίο απασχολείται σε άλλη υπηρεσία του ίδιου νομικού προσώπου ή σε άλλη υπηρεσία του οικείου ΟΤΑ ή άλλου νομικού προσώπου αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 10 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α ́ 55), όπως αυτή κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α ́ 76), σε περίπτωση αδυναμίας είσπραξης αντιτίμου και λοιπών αντικαταβολών από τους φορείς, καλύπτεται από λοιπά μη ειδικευμένα έσοδα ή και μη ειδικευμένο χρηματικό υπόλοιπο του οικείου ΟΤΑ.

Η δαπάνη μισθοδοσίας για κάθε μήνα απασχόλησης υπολογίζεται επί του μέσου όρου των τριών (3) τελευταίων μηνών προ της αναστολής λειτουργίας. Από την εφαρμογή της παρούσας δεν δύναται να προέλθει καθ ́ οιονδήποτε τρόπο άμεση ή έμμεση επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.