Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη» – Μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

Προτάσεις του ΣτΠ για παροχή ευεργετημάτων σε ευάλωτους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας
7 Ιουνίου 2021
Στο πρόγραμμα «Α. Τρίτσης», ο Β΄βάθμιος έλεγχος Σχολικών Συγκροτημάτων του Δήμου Βέλου-Βόχας
7 Ιουνίου 2021
Show all

Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη» – Μια πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ

Δ. Παπαστεργίου: Η Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα έρχεται με ποδήλατο, για να σώσουμε τις πόλεις μας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας συνεχίζοντας την «Συμμαχία Αλληλεγγύης», σε συνεργασία με σούπερ μάρκετ κινάει μια πρωτοβουλία για την Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα σε 19 πόλεις της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα ονομάζεται «Πόλη με Ποδήλατο – Όμορφη Πόλη» και εστιάζει στη χρήση των ποδηλάτων μέσα στις πόλεις και στην υποστήριξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα από τα Τρίκαλα και στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η κυρία Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας METRO AEBE.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

Τα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, ο νέος νόμος για την μικροκινητικότητα, οι χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι σημαντικά αλλά αυτό που έχει σημασία πάνω απ’ όλα είναι να αλλάξουμε τη νοοτροπία. Το ποδήλατο είναι η λύση για ανθρώπινες πόλεις. Το ποδήλατο είναι σύνδεσή μας με τις αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας. Η ΚΕΔΕ είχε ξεκινήσει τη «Συμμαχία Αλληλεγγύης» με τα My Market για να βοηθήσουμε όσους μας είχαν ανάγκη λόγω της πανδημίας. Σήμερα, πιο αισιόδοξοι με το εμβολιαστικό τείχος να ορθώνεται, κοιτάμε μπροστά και συνεχίζουμε τις συνέργειές μας, αυτή τη φορά για να προωθήσουμε τη χρήση του ποδηλάτου σε όλη την Ελλάδα.
Με ορθοπεταλιές αλλάζουμε τις πόλεις μας και μαθαίνουμε να κινούμαστε οικολογικά άλλωστε «Πόλη με ποδήλατα είναι μια όμορφη πόλη»!

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία «Πόλη με Ποδήλατο – Όμορφη Πόλη»

Η πρώτη φάση της πρωτοβουλίας ΚΕΔΕ-My Market αφορά τους παρακάτω Δήμους / ημερομηνίες:
7 Ιουνίου Τρίκαλα
8 Ιουνίου Καρδίτσα
9 Ιουνίου Λάρισα
10 Ιουνίου Βόλος
21 Ιουνίου Ναύπλιο
22 Ιουνίου Τρίπολη
23 Ιουνίου Καλαμάτα
7 Ιουλίου Ρόδος