Πόσο «πράσινη» είναι η Ανάπλαση του Ελαιώνα;

Δήμαρχος Φαρκαδόνας: Πλημμυρισμένα τα 15 από τα 18 χωριά του Δήμου
8 Σεπτεμβρίου 2023
Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα οι απεγκλωβισμοί -Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται – Θα κινητοποιήσω και ό,τι ευρωπαϊκό πόρο υπάρχει για πρόσθετη στήριξη
8 Σεπτεμβρίου 2023
Show all

Πόσο «πράσινη» είναι η Ανάπλαση του Ελαιώνα;

Πόσο «πράσινη» είναι η Ανάπλαση του Ελαιώνα;

Ο κ. Μπακογιάννης διαφημίζει στα ΜΜΕ πως με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας θα διαμορφωθούν 297 στρέμματα στον Ελαιώνα που τα ονομάζει «Πράσινη Ανάπλαση». Τι δε μας λέει όμως ο κ. Μπακογιάννης;

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας:
Η «ομόφωνη» απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προήλθε με την συμφωνία των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Αθήνας αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι το θέμα εισήχθη μισή ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Δηλαδή δεν υπήρχε χρόνος να μελετηθεί επαρκώς η εισήγηση και να πραγματοποιηθεί εποικοδομητικός διάλογος. Αυτές είναι οι δημοκρατικές ευαισθησίες του Δημάρχου!
Από τα «διαφημιζόμενα» 297 στρέμματα τα 82 ανήκουν στο Ναυτικό κι είναι υπό προαίρεση σύμφωνα και με σχετική απόφαση του ΣτΕ.
Η αλήθεια σε αριθμούς:
Από τα 9.000 στρέμματα του Ελαιώνα στο δήμο Αθηναίων ανήκουν χωρικά τα 2.120. Τα υπόλοιπα ανήκουν σε όμορους δήμους.
Από αυτά τα 2.120 μόλις το 30% είναι κοινόχρηστοι χώροι και το 16% είναι οδικό δίκτυο.
Από αυτό το 30% έχουν κυρωθεί με πράξεις εφαρμογής το 55%. Το υπόλοιπο 45% «θα γίνει» σε επόμενα έτη!
Στο 55% (..του 30%) ανήκει κι η Διπλή Ανάπλαση, δηλαδή το γήπεδο κι οι υποστηριζόμενες κτηριακές υποδομές του με εμπορική κυρίως χρήση.
Με λίγα λόγια ο Κ. Μπακογιάννης μιλάει για «Πράσινη Ανάπλαση» κι αναφέρεται μόνο σε 215 στρέμματα, των συνολικών 2.120 κι εφόσον υλοποιηθούν οι εκκρεμείς πράξεις εφαρμογής εν ευθέτω χρόνω! Μας δικαιώνει έτσι όταν υποστηρίζουμε πως ο Ελαιώνας θα γίνει τούρτα από μπετόν με κερασάκι το πράσινο!