Π.Σ Ιονίων Νήσων: «Όχι» στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στα Διαπόντια

Σε διαγωνισμό η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Δελφών
7 Δεκεμβρίου 2023
Αμανατίδης κατά Κασαπίδη: “Εντάσσει έργα ενώ δεν νομιμοποιείται”
7 Δεκεμβρίου 2023
Show all

Π.Σ Ιονίων Νήσων: «Όχι» στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στα Διαπόντια

Π.Σ Ιονίων Νήσων: «Όχι» στο θαλάσσιο αιολικό πάρκο στα Διαπόντια

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων πήρε θέση κατά της εγκατάστασης θαλασσίου πάρκου ανεμογεννητριών στα Διαπόντια Νησιά και απέρριψε χθες το βράδυ τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, για την οποία γνωμοδότησε στο πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ωστόσο, παρά την ομόφωνη απόρριψη, η απόφαση του Περιφερειακού παραμένει σε γνωμοδοτικό επίπεδο και τις τελικές αποφάσεις, για το αν θα εγκατασταθούν ή όχι ανεμογεννήτριες στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κέρκυρας και των τριών μικρών νησιών, αναμένεται να πάρουν τα συναρμόδια υπουργεία.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν και τοποθετήθηκαν φορείς που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Ο αντιδήμαρχος Οθωνών Δημήτρης Κατέχης, ο οποίος εκπροσώπησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεντρικής Κέρκυρας στο οποίο ανήκουν διοικητικά τα Διαπόντια, μετέφερε την επίσης ομόφωνη απόφαση κατά του θαλάσσιου πάρκου αναφερόμενος σε σειρά παραμέτρων περιβαλλοντικών και μη, όπως την ασυμβατότητα με τη δυνατότητα προσέγγισης υδροπλάνων.

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν αρνητικά ως προς τη χωροθέτηση φορείς της Κέρκυρας αλλά και οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων. Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα κάλεσε τα συναρμόδια υπουργεία να επανεξετάσουν την στάση τους.