Π. Φάληρο: Δρομολόγηση σημαντικών δράσεων οδικής ασφάλειας

Αναβάθμισης Αστικού Περιβάλλοντος Λ. Ειρήνης Δήμου Ηλιούπολης
28 Ιανουαρίου 2021
Δήμος Αγιάς: Συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων
28 Ιανουαρίου 2021
Show all

Π. Φάληρο: Δρομολόγηση σημαντικών δράσεων οδικής ασφάλειας

Σύσκεψη με τους αξιωματικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, στο πλαίσιο της από κοινού συνεργασίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και την δρομολόγηση σημαντικών δράσεων οδικής ασφάλειας.
Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας κ. Ευάγγελος Αρβαλής, ο Υπεύθυνος Τροχονομικής Αστυνόμευσης κ. Αντώνης Μαραγκούλης και ο Γραμματέας του Τμήματος Τροχαίας Καλλιθέας κ. Αθανάσιος Ντανόπουλος, συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις που δρομολογεί ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με την τεχνική του υπηρεσία ενώ ταυτόχρονα αξιολογήθηκαν οι παρατηρήσεις της Τροχαίας σε σχέση με το κυκλοφοριακό.
Επίσης τέθηκαν σημαντικά θέματα όπως:
• Οι παράνομες σταθμεύσεις και η ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων
• Η εξασφάλιση πρόσβασης των πεζοδρομίων και η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών
• Η προστασία και η αστυνόμευση των ραμπών ΑΜΕΑ
• Η τοποθέτηση προστατευτικών, νόμιμων ελαστικών εμποδίων και προειδοποιητικών ηλικιακών φαναριών σε επίμαχα σημεία όπως είναι σημαντικές διασταυρώσεις, σχολεία, εκκλησίες κ.α.
• Δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για θέματα που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, σε σχολεία του Π. Φαλήρου
Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος ενημέρωσε για:
• Τις δράσεις που έχει ήδη πραγματοποιήσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ με έμφαση στην πρόληψη και την αποφυγή ατυχημάτων
• Την αντικατάσταση του δημοτικού δικτύου φωτισμού με λάμπες led για μεγαλύτερη αξιοπιστία και λιγότερες φθορές και βλάβες
• Τις βελτιώσεις σε οδικούς άξονες με σήμανση και βελτιστοποίηση του οδοστρώματος
• Το μεγάλο εν εξελίξει πρόγραμμα του Δήμου με εκτεταμένα έργα οδοποιίας
• Τα έργα τοποθέτησης νέων ιστών φωτισμού με φωτιστικά led σε σημαντικού οδικούς άξονες
Από πλευράς Δήμου Παλαιού Φαλήρου, συμμετείχαν ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Γιάννης Φρέρης και ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών Αλέκος Πανταζής.
Μετά το τέλος της σύσκεψης, τόσο ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος όσο και οι παριστάμενοι χαρακτήρισαν χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση και συμφωνήθηκε η επανάληψη της κατά τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να αποτιμάται η κατάσταση και το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων.