Ρία Ακρίβου: Το Πράσινο Κίνημα δίπλα στην ελληνική ανθοκομία

Το προεκλογικό ραδιοφωνικό σποτ του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
6 Μαΐου 2023
Συνέντευξη του Κ. Καλογράνη στο Κανάλι Ένα: “Ο Πράσινος χώρος είναι μία άλλη πολιτική οικογένεια σε σχέση με τη δεξιά και αριστερά”
8 Μαΐου 2023
Show all

Ρία Ακρίβου: Το Πράσινο Κίνημα δίπλα στην ελληνική ανθοκομία

Ρία Ακρίβου: Το Πράσινο Κίνημα δίπλα στην ελληνική ανθοκομία

Μήνυμα στήριξης προς την ελληνική ανθοκομία και τους έλληνες παραγωγούς έστειλε με την παρουσία της στην Γιορτή των Λουλουδιών, στο Πεδίον του Άρεως, η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου.
Η Γιορτή των Λουλουδιών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και το ξεχωριστό είναι πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στο Πεδίον του Άρεως, καθώς ο σημαντικός αυτός χώρος της Αθήνας, πλέον, είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για τους πολίτες.
Κατά τη διάρκεια της Ανθοκομικής Έκθεσης, οι Φυτωριούχοι – Ανθοπαραγωγοί έχουν την ευκαιρία να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών για το περίπτερό τους, προβάλλοντας τα προϊόντα τους με εντυπωσιακό τρόπο, να συνομιλήσουν με το κοινό και να παρέχουν συμβουλές. Η Γιορτή των Λουλουδιών θα φιλοξενείται στο Πεδίον του Άρεως έως τις 14 Μαΐου 2023, από τις 10:00 έως τις 22.00.
Με την ευκαιρία, αυτή, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πράσινο Κίνημα είναι ξεκάθαρα υπέρ της διάσωσης των παραδοσιακών σπόρων που είναι η βάση για τη βιολογική και την αειφόρο γεωργία και κατά των υβριδίων, μεταλλαγμένων προϊόντων.
Είναι υπέρ της αναζωογόνησης της υπαίθρου με οικολογικό προσανατολισμό, ιδιαίτερα στις νησιωτικές, ορεινές και μειονεκτικές περιοχές που αποτελούν τα 2/3 της χώρας μας και σήμερα είναι σχεδόν πλήρως εγκαταλειμμένες.

Παράλληλα, το Πράσινο Κίνημα έχει ζητήσει να υποχρεωθούν όλα τα προϊόντα που περιέχουν μεταλλαγμένα υποπροϊόντα να το αναγράφουν ευκρινώς στην συσκευασία τους και ταυτόχρονα να θεσμοθετηθούν κίνητρα για την διάσωση των Παραδοσιακών Ποικιλιών. Η καλή τροφή είναι δικαίωμα όλων των πολιτών και δυστυχώς δεν θα είναι αυτονόητο στα επόμενα χρόνια, λόγω των συμφερόντων κολοσσιαίων πολυεθνικών εταιριών.

Σε δηλώσεις της η Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Ρία Ακρίβου ανέφερε: “Η Γιορτή των Λουλουδιών στο Πεδίον του Άρεως είναι μία πραγματική γιορτή της Άνοιξης και καλούμε τους πολίτες να περάσουν από αυτόν τον υπέροχο χώρο που έχει διαμορφώσει η περιφέρεια Αττικής.
Παράλληλα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το Πράσινο Κίνημα αγωνίζεται η Ελλάδα να είναι ένα μεγάλο βιολογικό περιβόλι. Να δώσουμε έμφαση στα ποιοτικά μας χαρακτηριστικά και όχι στα ποσοτικά, που εξάλλου είναι δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλες πολύ μεγαλύτερες χώρες, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία.
Το Πράσινο Κίνημα έχει καταθέσει έγκαιρα ολοκληρωμένες προτάσεις για μία «Σύγχρονη και επιτακτική αγροτική πολιτική», με 4 κύριους άξονες, τη Γεωργία, την κτηνοτροφία, την αλιεία, και το δασικό πλούτο.”