Σε αυξημένη ετοιμότητα για την επερχόμενη κακοκαιρία καλεί ο Δ. Παπαστεργίου τους δήμους

Ο Πρόεδρος των ΓΓ των Δήμων Μιχάλης Χρηστάκης “φωτίζει” τον νέο εκλογικό νόμο της αυτοδιοίκησης
11 Φεβρουαρίου 2021
Πότε θα πληρωθεί το προσωπικό των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών
12 Φεβρουαρίου 2021
Show all

Σε αυξημένη ετοιμότητα για την επερχόμενη κακοκαιρία καλεί ο Δ. Παπαστεργίου τους δήμους

Σε αυξημένη ετοιμότητα καλεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τους δήμους να θέσουν τους δικούς τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας.

Ειδικότερα με επιστολή του προς τους δημάρχους της χώρας ο κ. Παπαστεργίου τονίζει πως οι δήμοι «γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε κι έχουμε την εμπειρία, αλλά και την ικανότητα , σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Κράτους, να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση. Έτσι λοιπόν κι αυτή τη φορά, οφείλουμε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, για να αντιμετωπίσουμε την επερχόμενη κακοκαιρία».

Προτρέπει λοιπόν τους δήμους:

Να τεθούν οι Δήμοι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.
Να ετοιμάσουν τις κοινωνικές μας δομές και τους εργαζόμενους σε αυτές, ώστε να μπορέσουν να στηρίξουν όσους συνανθρώπους μας χρειαστούν βοήθεια.
Να γνωστοποιήσουν με κάθε τρόπο και να έχουν σε εμφανή σημείο στις ιστοσελίδες των δήμων μια τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας, στελεχωμένη διαρκώς με προσωπικό, που θα απαντά στους πολίτες που θα μας απευθύνονται για να ζητήσουν πληροφορίες, οδηγίες ή βοήθεια.
«Είμαι βέβαιος, καταλήγει ο κ. Παπαστεργίου, ότι για μια ακόμη φορά θα κάνουμε ότι πρέπει, για να σταθούμε με ευθύνη κι αποτελεσματικότητα στο πλευρό των τοπικών μας κοινωνιών, αναδεικνύοντας τη σημαντική συμβολή των Δήμων στην υλοποίηση πολιτικών αλληλεγγύης».