Σε εξέλιξη η κατασκευή του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς στην Καλαμάτα

Κατερίνη: Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου στη συνεδρίαση της ΕΤΑΠ
26 Φεβρουαρίου 2024
Το ψηφοδέλτιο της αυτοδιοικητικής παράταξης “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι”
26 Φεβρουαρίου 2024
Show all

Σε εξέλιξη η κατασκευή του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς στην Καλαμάτα

Σε εξέλιξη η κατασκευή του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς στην Καλαμάτα

Με την κατασκευή των περιμετρικών μαντρότοιχων κι άλλες επιμέρους εργασίες εξελίσσεται η υλοποίηση του έργου «Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς», βόρεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, όπως ενημερώνει ο Δήμος.

Για την πρόοδο των εργασιών και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου, ενημερώθηκε την περασμένη Παρασκευή, επισκεπτόμενος το χώρο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Σκοπός του έργου, είναι η μετατροπή του χώρου που βρίσκεται δυτικά του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, παραπλεύρως του ποταμού Νέδοντα σε Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς.

Με πρωταγωνιστές τα ελαιόδενδρα, το Πάρκο έχει σχεδιαστεί να χωρίζεται σε τρία επίπεδα. Βασικό επίπεδο είναι η στάθμη της εισόδου από όπου ξεκινά το πρώτο μέρος της πορείας που καταλήγει στην Πέργκολα – Info Kiosque, όπου κατά μήκος αυτής της πορείας ο επισκέπτης θα συναντήσει παλιά αντικείμενα που αφηγούνται την ιστορία της παραγωγής του ελαιολάδου.

Το έργο χρηματοδοτείται από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», ως υποέργο της δράσης «Παρεμβάσεις αναπλάσεων σε κοινόχρηστους χώρους και χώρους πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας» και από Δημοτικούς Πόρους.