Σε καραντίνα για 14 ημέρες το ΚΥΤ Μόριας μετά την ανίχνευση θετικού κρούσματος κορωνοϊού

Πρόσληψη μετακλητών συμβούλων και συνεργατών στους δήμους προβλέπει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ για την ιθαγένεια
2 Σεπτεμβρίου 2020
Επιτρέπεται η λειτουργία των λαϊκών αγορών σε Χαλκιδική, Χανιά, Λέσβο, Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Μύκονο, Πάρο και την Αντίπαρο
2 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Σε καραντίνα για 14 ημέρες το ΚΥΤ Μόριας μετά την ανίχνευση θετικού κρούσματος κορωνοϊού

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μόρια ανάμεσα σε ομάδες προσφύγων και μεταναστών από τη μια μεριά και αστυνομικών δυνάμεων από την άλλη, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός του καταυλισμού, Λέσβος, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2019..Αυτή τη στιγμή ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχειρούν να καταλάβουν το κέντρο κράτησης που βρίσκεται εντός του καταυλισμού. Στο Κέντρο Υγείας της Μόριας μεταφέρθηκε απανθρακβωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ υπάρχει και δεύτερη σορός. Στη Λέσβο μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου μετά την ανίχνευση θετικού κρούσματος κορονοϊού στο ΚΥΤ.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου θετικός στον ιό COVID-19 ανιχνεύθηκε Σομαλός αναγνωρισμένος πρόσφυγας 40 ετών, ο οποίος επέστρεψε στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου. Είχε λάβει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου. Σήμερα, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, τίθεται άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το ΚΥΤ Μόριας για το χρονικό διάστημα, έως και τις 15 Σεπτεμβρίου, θα απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από την δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει ενισχυμένη παρουσία στο χώρο γύρω από την δομή, για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθ΄όλο το 24ωρο.

Επισημαίνεται ότι κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μεταβαίνει στην Μόρια για ιχνηλάτηση των επαφών του, ενώ στο ΚΥΤ Μόριας έχει μεταβεί και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Στον χώρο θα εισέρχεται μόνο προσωπικό ασφαλείας μετά από θερμομέτρηση, ενώ σημειώνεται ότι εντός Σεπτεμβρίου θα τεθεί σε λειτουργία και η νέα υγειονομική μονάδα για την απομόνωση και παρακολούθηση ύποπτων περιστατικών.