Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λέρου

Συνάντηση Θεοδωρικάκου – Ζέρβα για χρηματοδότηση έργων στη Θεσσαλονίκη
3 Ιουνίου 2020
Π. Φιλίππου: Είναι επιτακτική ανάγκη η ανάπτυξη κοινωνικού κράτους
3 Ιουνίου 2020
Show all

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λέρου

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κηρύχθηκε με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Β. Παπαγεωργίου, ο Δήμος Λέρου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες, που εκδηλώθηκαν την περασμένη Δευτέρα 1η Ιουνίου, στο νησί.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες έως και 01 Δεκεμβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Έκτακτη βοήθεια 200.000 € από το ΥΠΕγια τις καταστροφές στη Λέρο

Με το ποσό των 200.000 ευρώ, επιχορηγείται εκτάκτως ο Δήμος Λέρου, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών , μετά την θεομηνία που έπληξε το νησί.

Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Λέρου Μιχάλη Κόλια και ενημερώθηκε για τις καταστροφές που υπέστησαν οι υποδομές του νησιού από την πρόσφατη θεομηνία.

Ταυτοχρόνως, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις του Δήμου Λέρου από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, υπέγραψε χθες την απόφαση συγκρότησης της Επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών σε επιχειρήσεις του Δήμου Λέρου, ΠΕ Δωδεκανήσου.

Η επιτροπή αφού μεταβεί στις πληγείσες περιοχές το συντομότερο δυνατό και αφού παραλάβει τις Αιτήσεις των πληγέντων από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λέρου, θα συντάξει πρακτικό καταγραφής των ζημιών σε εμπορικές, βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό, πρώτες ύλες – εμπορεύματα κ.λπ. και θα το υποβάλει το ταχύτερο δυνατό στη Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να εξετασθούν οι αποζημιώσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις και να αποζημιωθούν οι δικαιούχοι για τις ζημιές που υπέστησαν .

Το έργο της επιτροπής θα ξεκινήσει άμεσα.

Όπως διευκρινίζεται η καταγραφή των ζημιών στα νοικοκυριά που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, είναι αρμοδιότητα του Δήμου Λέρου.