Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Τυρνάβου και Φαρκαδόνας και η Δ.Ε. Ποταμιάς στην Ελασσόνα

Νσχ για δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: Ποιες αλλαγές πρότεινε η ΚΕΔΕ και ποιες έγιναν δεκτές από το ΥΠΕΣ
5 Μαρτίου 2021
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προωθεί την ηλεκτροκίνηση
5 Μαρτίου 2021
Show all

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι Δήμοι Τυρνάβου και Φαρκαδόνας και η Δ.Ε. Ποταμιάς στην Ελασσόνα

Σπίτι που έχει υποστεί ζημίες από τον ισχυρό μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, στο χωριό Δαμάσι του Δήμου Τυρνάβου, που ταρακούνησε χθες την περιοχή της Θεσσαλίας, Πέμπτη 04 Μαρτίου 2021. Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε χθες στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Ξεκίνησαν σήμερα, από νωρίς το πρωί, εκτεταμένοι έλεγχοι σε δημόσια κτίρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της πόλης της Λάρισας, τις οποίες έπληξε ο ισχυρός σεισμός. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 3 Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές.

Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης που έγινε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για έξι μήνες δηλαδή έως και 03 Σεπτεμβρίου 2021.