Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Ν. Πηλίου και η Σκόπελος

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Μένουμε σπίτι, χωρίς να παραμελούμε τα αδέσποτα
4 Απριλίου 2020
Θεοδωρικάκος: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους δήμους – Πρόβλημα με λογαριασμούς ΔΕΗ
6 Απριλίου 2020
Show all

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Ν. Πηλίου και η Σκόπελος

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου, κοινότητες του Δήμου Νοτίου Πηλίου και την κοινότητα Σκοπέλου, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Σαββάτου.

Ειδικότερα η σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκαν:

● οι κοινότητες Αργαλαστής, Μετοχίου και Ξινόβρυσης της Δ.Ε. Αργαλαστής, οι κοινότητες Αφετών, Νεοχωρίου, Συκής, Καλαμακίου και Λαμπινούς της Δ.Ε. Αφετών, η κοινότητα Τρικερίου της Δ.Ε. Τρικερίου, οι κοινότητες Μηλεών, Βυζίτσας, Πινακατών, Καλών Νερών και Αγίου Γεωργίου Νηλείας της Δ.Ε. Μηλεών και οι κοινότητες Λαύκου, Μηλίνας και Προμυρίου της Δ.Ε. Σηπιάδος, του Δήμου Νοτίου Πηλίου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και

● η κοινότητα Σκοπέλου, της Δημοτικής Ενότητας Σκοπέλου, του Δήμου Σκοπέλου, της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας,

για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές βροχοπτώσεις) που εκδηλώθηκαν από τις 4-04-2020 στις παραπάνω περιοχές.

Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι (6) μήνες ήτοι έως και 04 Οκτωβρίου 2020. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.