Σε λειτουργία το αγροτικό portal του Δήμου Κισσάμου

Σύστημα καθαρισμού αέρα στα σχολεία του Δήμου Ασπροπύργου
17 Ιανουαρίου 2022
Η ΚΕΔΕ στην ομάδα εργασίας με ΥΠΟΙΚ και ΥΠΕΣ για την οικονομική στήριξη των δήμων
18 Ιανουαρίου 2022
Show all

Σε λειτουργία το αγροτικό portal του Δήμου Κισσάμου

Το αγροτικό portal agro.kissamos.gr, έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Κισσάμου σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ενημέρωσης των δημοτών της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος, το αγροτικό portal είναι μία πύλη δεδομένων η οποία παρέχει κατηγοριοποιημένες πληροφορίες για τις καλλιέργειες της περιοχής και ο κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και εξειδικευμένη πληροφόρηση στο κινητό ή στο e-mail του.

Η διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα (agroportal) παρέχει επιστημονικές πληροφορίες σχετικά με τις ορθές γεωργικές πρακτικές που αφορούν στις κυριότερες καλλιέργειες του δήμου, (ελιά, εσπεριδοειδή, αμπέλι, ντομάτα και αγγουριά σε θερμοκήπιο, κρεμμύδι, σταμναγκάθι και άλλες, όπως αβοκάντο και καστανιά).

Ακόμα, οι παραγωγοί μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες όλων των παραπάνω καλλιεργειών και τις πρακτικές αντιμετώπισης, τα εγκεκριμένα φυτοφάρμακα, να λάβουν συμβουλευτικές πληροφορίες για την εφαρμογή της άρδευσης και την διαχείριση του νερού ανά καλλιέργεια, πληροφορίες για την προστασία του περιβάλλοντος, τον καιρό, προειδοποιήσεις για έντονα καιρικά φαινόμενα, γεωργικές προειδοποιήσεις.

Επίσης, όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την κτηνοτροφία, την αλιεία, καθώς και για προκηρύξεις προγραμμάτων για τον πρωτογενή τομέα (από ΥΠΑΑΤ, κλπ).

Επιπλέον, στο portal θα αναφέρονται όλες οι επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα του Δήμου Κισσάμου, ευκαιρίες απασχόλησης, τα νέα και οι εκδηλώσεις του δήμου.

Είναι σχεδιασμένο για να είναι κατανοητό και εύκολο στη χρήση, ακόμη και από νέους χρήστες του διαδικτύου, έτσι ώστε η πρόσβαση στις πληροφορίες του να είναι εύκολη, γρήγορη και αξιόπιστη.

Το agroportal ενημερώνεται συνεχώς και θα παραδοθεί ολοκληρωμένο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022, ωστόσο ο κάθε ενδιαφερόμενος έχει ήδη πρόσβαση στη δοκιμαστική έκδοση με τις υπάρχουσες πληροφορίες στη διεύθυνση https://agro.kissamos.gr/ ή από το σχετικό link (σύνδεσμο) στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Κισσάμου www.kissamos.gr