Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση δημιουργίας Αντιπυρικής Ζώνης στα Δερβενοχώρια

Καλαμάτα: Προσβάσιμη για όλους και η παραλία στον Κορδία
20 Ιουλίου 2023
Δ. Σαρωνικού: Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών από την πυρκαγιά
20 Ιουλίου 2023
Show all

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση δημιουργίας Αντιπυρικής Ζώνης στα Δερβενοχώρια

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση δημιουργίας Αντιπυρικής Ζώνης στα Δερβενοχώρια

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση δημιουργίας Αντιπυρικής Ζώνης στα όρια των Δερβενοχωρίων με το Δήμο Φυλής, που ξεκίνησε από χθες Τετάρτη 20 Ιουλίου 2023.

Επί τόπου βρίσκεται ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος παρακολουθεί από κοντά το δύσκολο έργο του σκαπτικού οχήματος του Στρατού.

Τα προληπτικά μέτρα, προκειμένου να αποσοβηθεί τυχόν επέκταση της φωτιάς προς το Δήμο Φυλής και την Πάρνηθα, ελήφθησαν με πρωτοβουλία του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο οποίος το πρωί της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2023, επισκέφθηκε τα Δερβενοχώρια, για να έχει προσωπική εικόνα της κατάστασης. Εν συνεχεία, συγκλήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί, προληπτικά, αντιπυρική ζώνη, στα όρια των Δερβενοχωρίων (Δήμου Τανάγρας) με το Δήμο Φυλής και για το σκοπό αυτό ζητήθηκε από την Μονάδα της Ελληνικής Αεροπορίας 206 ΠΑΥ (πρώην ΜΑΚ), που εδρεύει στα Άνω Λιόσια, η διάθεση βαρέος χωματουργικού μηχανήματος έργου.

Το αίτημα του Δημάρχου Φυλής έγινε αμέσως δεκτό από το Διοικητή της 206 ΠΑΥ και ήδη από χθες το μηχάνημα βρίσκεται στα Δερβενοχώρια.

Ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς ο οποίος βρήκε άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του, απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στους Αξιωματικούς και τα Στελέχη της Πυροσβεστικής και της Μονάδας της Ελληνικής Αεροπορίας 206 ΠΑΥ (πρώην ΜΑΚ).