Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Διονύσου

Αναπνευστήρες, τεστ για τον κορωνοϊό και οικίσκους προμηθεύεται η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
7 Δεκεμβρίου 2020
Αποδόθηκε στους πολίτες ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Θων
7 Δεκεμβρίου 2020
Show all

Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Διονύσου

Πρόταση προς το Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του «Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» (Σ.Φ.Η.Ο.) υπέβαλλε ο Δήμος Διονύσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020» (Άξονας Προτεραιότητας 4).
Με την υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης ο Δήμος Διονύσου μπαίνει ουσιαστικά σε τροχιά ηλεκτροκίνησης, η οποία αποτελεί έναν περιβαλλοντικά ορθό τρόπο μετακίνησης με πολλά οφέλη.
Η δράση με τίτλο «Εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) στο Δήμο Διονύσου», με προϋπολογισμό 24.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και αφορά στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του ∆ήµου.
Τα Σ.Φ.Η.Ο. αποτελούν ουσιαστικά τον Οδικό Χάρτη χωροθέτησης των θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που είναι προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχετικών υποδομών στην Ελλάδα.
Ο “Φάκελος” του “Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων” θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Ανάλυση της Υφιστάμενης Κατάστασης και Χαρτογράφηση του Δήμου.
• Χωροθέτηση των σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης ηλεκτρικών οχημάτων-Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης.
• Έκθεση Διαβούλευσης.
• Ολοκλήρωση Φακέλου και Εφαρμογή Σχεδίου.