Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Πυροσβεστική στην περιφέρεια και ειδικά στην Ηλεία

Ριζοσπαστικές προτάσεις της Ένωσης Δημάρχων στον Υπουργό Εσωτερικών
24 Ιουνίου 2020
Ενισχύονται με 30 ασθενοφόρα οι Περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων
24 Ιουνίου 2020
Show all

Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Πυροσβεστική στην περιφέρεια και ειδικά στην Ηλεία

Σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Πυροσβεστική στην περιφέρεια και ειδικά στην Ηλεία, όπως ανέφερε ο περιφερειακός διοικητής Δυτικής Ελλάδος, αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης, κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Γιαννόπουλο, στον Πύργο.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρουμελιώτης, έχουν ενισχυθεί τόσο ο μηχανοκίνητος στόλος όσο και το έμψυχο δυναμικό, ενώ από την 1η Ιουλίου αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμη δύο πυροσβεστικά κλιμάκια στη Δίβρη και την Ανδρίτσαινα, καλύπτοντας έτσι το ορεινό «τόξο» της Ηλείας.

Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, σημείωσε ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ήδη, έχουν σταθμεύσει δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, δυο αεροσκάφη τύπου PZL και το ελικόπτερο Erickson. Μάλιστα, πρόσθεσε πως η αποτελεσματικότητα των εναέριων μέσων αποδείχθηκε στην πρόσφατη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή της Ανδρίτσαινας.

Από την πλευρά του, ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις πυροπροστασίας που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Μία από αυτές, όπως τόνισε, αφορά σε καθαρισμούς και αποψιλώσεις κατά μήκος του επαρχιακού οδικού δικτύου, αλλά και σε σημεία που υποδεικνύει η Πυροσβεστική, για να μην υπάρξει πρόβλημα πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση πυρκαγιάς.