Σε ψηφιακή πλατφόρμα οι αιτήσεις εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ιλίου

Ψηφίζεται νόμος για τον τουρισμό με πολλές ρυθμίσεις αρμοδιότητας ΟΤΑ
22 Μαΐου 2020
Εκτεταμένη παρέμβαση στις παραλίες του Δήμου Κορινθίων
22 Μαΐου 2020
Show all

Σε ψηφιακή πλατφόρμα οι αιτήσεις εγγραφής στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Ιλίου

Ένα ακόμα βήμα στην ενίσχυση της ψηφιακής του ταυτότητας έκανε ο Δήμος Ιλίου, προχωρώντας σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα αξιολόγησης και διαχείρισης των αιτήσεων γονέων για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και παράλληλα, στο πρώτο on line πρόγραμμα που τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Δήμου.

Έτσι, οι γονείς μπορούν να καταχωρούν πλέον μόνοι τους τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, μέσω της πλατφόρμας, στον παρακάτω σύνδεσμο https://bit.ly/3bRjyQc και να ενημερώνονται για το αποτέλεσμα στο προσωπικό τους e-mail.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης των αιτήσεων, όπως τονίζει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του είναι αδιάβλητες, η μοριοδότηση γίνεται βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και η κατάταξη σε σταθμούς γίνεται αυτόματα από το πρόγραμμα με τη χρήση παραμετρικά οριζόμενων κριτηρίων.

Οι αιτήσεις και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνονται δεκτές από 25 Μαΐου 2020 έως και 12 Ιουνίου 2020, μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Τα όρια ηλικίας των παιδιών που θα φιλοξενηθούν, θα είναι από 16 μηνών έως την εγγραφή τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ. 2132030178, 2132030190, 2132030052 ή στο email: ilionbns@ilion.gr

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος:
«Η νέα πλατφόρμα είναι μια καινοτόμα, απόλυτα διαδικτυακή διαδικασία και ταυτόχρονα ένα ακόμα όπλο στην ψηφιακή φαρέτρα του Δήμου Ιλίου. Με τον τρόπο αυτό, δίνουμε τη δυνατότητα στους γονείς να κάνουν, εύκολα και χωρίς φυσική παρουσία, τις αιτήσεις εγγραφής των παιδιών τους. Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που φέρνει την τεχνολογία στην υπηρεσία των ανθρώπων και παράγει έναν ψηφιακό μετασχηματισμό, επωφελή για όλους. Προσαρμοζόμαστε, με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό, στη νέα τάξη πραγμάτων».