“Σκληρή” απάντηση του Α. Χατζησαββίδη στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»

Ανακοινώθηκε το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων του Δήμου Σερρών
4 Μαΐου 2020
Υφασμάτινες Μάσκες θα διαθέσει στην αγορά ο Δήμος Πειραιά
4 Μαΐου 2020
Show all

“Σκληρή” απάντηση του Α. Χατζησαββίδη στην «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία»

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της «Ενότητας» απάντησε ο κ. Αριστείδης Χατζησαββίδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Νέας Ιωνίας τονίζοντας: «Αγαπητοί Συμπολίτες,
καλό αγωνιστικό, μαζικό, τεκμηριωμένο διεκδικητικό μήνα να έχουμε.
Επειδή πολύ σπέκουλα παραπλανητική γίνετε, δυστυχώς από την Αντιπολίτευση και μάλιστα από την παράταξη “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” που διοίκησε το Δήμο τα προηγούμενα 8,5 χρόνια με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρώ απαραίτητο να προσθέσω στην ήπια αλλά σοβαρή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Νέας Ιωνίας, που βάζει “ως πρώτιστη ευθύνη την ασφάλεια των παιδιών και την προάσπιση της δημόσιας υγείας”τα παρακάτω για να έχετε πληρέστερη ενημέρωση, λόγω πανδημίας του κορωνοϊού.

  1. Η ανακοίνωση της Γραμματείας της “ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” είναι ανεύθυνη, συκοφαντική, ατεκμηρίωτη και καμία αναφορά δεν κάνει για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, όταν πρόσφατα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας τοποθετήθηκε ευθέως αρνητικά στο άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων.
  2. Επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή και στα (4) τέσσερα έωλα επιχειρήματα που αναφέρει παραπλανητικά, συκοφαντικά, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά πως απόφαση της δημοτικής Αρχής να μη λειτουργήσει η κατασκήνωση δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. Η Κοινωνική Υπηρεσία, που στην προηγούμενη δεκαετία της οικονομικής κρίσης ανταποκρίθηκε με επάρκεια και οι ίδιοι την προέβαλλαν, είναι καλά οργανωμένη και έχει κάνει όλες και προς όλους, τις δέουσες ενέργειες.
  3. Αν παρακολουθούσαν και διάβαζαν στοιχειωδώς τα θέματα και τις λειτουργίες της Οικονομικής Επιτροπής θα γνώριζαν ο κ. Κανλής που είναι Αντιπρόεδρος της Ο.Ε και ο κ. Γκότσης που ενημερώνονται πλήρως με έγγραφα ότι στις 3/3/2020 το 5ο θέμα αφορούσε την κατασκήνωση, που εμπεριέχει την μελέτη με αριθμούς πρωτοκόλλου 5380 και 5444 της 26/2/2020 και την υπογράφουν οι κ. Σουρμελής Μιχαήλ απουσία της προϊσταμένης Τμήματος κ. Σωτηροπούλου και η κ. Φωτεινή Παπαδοπούλου Διευθύντρια της Κοινωνικής Πολιτικής. Καλά δεν διαβάζουν, ήταν δύσκολο να ρωτήσουν την διεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής και να ενημερωθούν πριν βγάλουν την ανακοίνωση; Γιατί επί της ουσίας άδικα επιτίθενται στη διεύθυνση της Κοινωνικής Πολιτικής, μέσω της Δημοτικής Αρχής.
  4. Στη μελέτη που αφορά τον διαγωνισμό για τα πούλμαν, με σαφήνεια διατυπώνονται η μετακίνηση των μαθητών, των ΚΑΠΗ και η καλοκαιρινή δημιουργική απασχόληση. Με δεδομένο ότι τα ΚΑΠΗ ως ευπαθείς ομάδα αποκλείονται, το κόστος των πούλμαν που τους αφορά είναι 49.998,28 ευρώ σε συνολικό αρχικό ποσό 94.248 ευρώ. Αν υπολογίσεις την διαφορά προκύπτει ποσό μικρότερο από τις 60.000 και κάνεις πρόχειρο διαγωνισμό που γίνεται γρήγορα.
    Μακάρι η Κυβέρνηση έγκαιρα να απαντήσει αν θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις, να δώσει τις απαραίτητες άδειες που έγκαιρα ζητήθηκαν, να προσδιορίσει με ποιους όρους θα διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Γιατί σε τελευταία ανάλυση κανείς δεν δικαιολογείται να ανευθυνολογεί, να συκοφαντεί, παραβλέποντας την υγεία και ασφάλεια των μαθητών, εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!»