«Σπίτι για την Πρόνοια» δημιουργείται στα Χανιά

Πάτρα: Εξοικονόμηση καυσίμων και λιγότερα δρομολόγια στο ΧΥΤΑ φέρνει νέο μηχάνημα στον Δήμο
5 Ιουλίου 2023
Με Goran Bregovic η έναρξη του 7ου Φεστιβάλ Δωδώνης
5 Ιουλίου 2023
Show all

«Σπίτι για την Πρόνοια» δημιουργείται στα Χανιά

Μελέτη για την κατασκευή νέου πολυώροφου κτιρίου που θα λειτουργεί ως πολυδύναμο κέντρο κοινωνικής πρόνοιας, στην οδό Κύπρου, εκεί όπου σήμερα στεγάζονται οι αποθήκες του Δήμου καθώς και το Δημοτικό Υπνωτήριο Αστέγων, ξεκινά στον Δήμο Χανίων, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη.

Πρόκειται όπως τονίζει ο Δήμος Χανίων για μια νέα υπερ-δομή, η οποία θα συγκεντρώνει όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας.

«Από την πρώτη μέρα ως δημοτική αρχή, μαζί με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες Τεχνικών Έργων και Κοινωνικής Πολιτικής, θέσαμε ως στόχο να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό το μεγάλο βήμα για τα Χανιά. Χρηματοδοτούμε τις μελέτες από ιδίους πόρους και έχουμε εξασφαλίσει από το επόμενο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ- ΠΕΠ Περιφέρειας Κρήτης) τη χρηματοδότηση της κατασκευής του συγκεκριμένου κτηρίου» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σημανδηράκης και συμπλήρωσε πως «μιλάμε για το Σπίτι της Πρόνοιας στα Χανιά, που θα φέρει και το όνομα «Ρεγγίνα», λόγω του τοπωνυμίου με το οποίο είναι γνωστή η περιοχή».

Πρόκειται για «μία ολοκληρωμένη παρέμβαση που έρχεται και απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και στη διάθεσή μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη», σημείωσε ο Δήμαρχος Χανίων, ενώ υπογράμμισε ότι η νέα υπερ-δομή θα στεγάσει τις παρακάτω υπηρεσίες του Δήμου Χανίων: το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Πλυντήριο και το Κοινωνικό Κομμωτήριο, το Υπνωτήριο Αστέγων, το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, τα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας, το Κέντρο Κοινότητας και το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Η σύμβαση θα υλοποιηθεί εντός του επόμενου έτους (12 μήνες) και στο αντίστοιχο διάστημα αναμένεται η χρηματοδότηση της κατασκευής του νέου κτιρίου, να ενταχθεί στο επόμενο Πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) του Δήμου Χανίων, από πόρους της Περιφέρειας Κρήτης.