Στήριξή στο αίτημα του Δήμου Αχαρνών να παραμείνει η ΔΟΥ

Νέο Πυροφυλάκιο τοποθέτησε ο ΣΠΑΠ
15 Ιουλίου 2020
Κ. Χατζηδάκης: Τα 5 μέτρα για τη σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων
15 Ιουλίου 2020
Show all

Στήριξή στο αίτημα του Δήμου Αχαρνών να παραμείνει η ΔΟΥ

Το ομόφωνο αίτημα του δημοτικού συμβουλίου Αχαρνών να μην εφαρμοστεί η απόφαση της ΑΑΔΕ να φύγει η εφορία από τον Δήμο Αχαρνών και να μεταφερθεί στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σ. Βρεττό και επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός.
Ο κ. Βρεττός ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το ζήτημα, αποφασίστηκε ομόφωνα να εκδοθεί ψήφισμα υπέρ της παραμονής της ΔΟΥ στον Δήμο και ταυτόχρονα να οριστεί μεικτή Επιτροπή αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους, Περιφερειακούς Συμβούλους, Βουλευτές και Φορείς της πόλης. «Η ΔΟΥ θα έπρεπε να βρίσκεται στον μεγαλύτερο Δήμο, δηλαδή στις Αχαρνές που αριθμεί 150.000 κατοίκους» τόνισε ο Δήμαρχος και υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη απόφαση, με αφορμή και την απομάκρυνση σχεδόν όλων των δημόσιων υπηρεσιών από την πόλη, οδηγεί τον Δήμο σε περαιτέρω υποβάθμιση και παράλληλα θα οξύνει την ταλαιπωρία των δημοτών οι οποίοι -ήδη-χρειάζεται να μετακινηθούν μακριά από την πόλη τους για να τακτοποιήσουν υποθέσεις με δημόσιες υπηρεσίες, όπως ανέφερε. Σε αυτό το πλαίσιο και αφού του επισήμανε ότι ο Δήμος έχει εναλλακτικές προτάσεις για τη στέγαση της εφορίας σ΄ένα χώρο που μπορεί να νοικιάσει και θα είναι λειτουργικός, ζήτησε τη στήριξη του Περιφερειάρχη, αν και δεν είναι ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του, με στόχο να μην εφαρμοστεί αυτή η «άδικη», όπως τη χαρακτήρισε απόφαση.
Ο Περιφερειάρχης αναγνώρισε πως αν εφαρμοστεί αυτή η απόφαση θα προκαλέσει προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και σ΄αυτό το πλαίσιο διαμήνυσε στο Δήμαρχο αφενός πως θα στηρίξει το ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου θα θέσει το θέμα στον αρμόδιο υπουργό, με στόχο την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.
«Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τις ομόφωνες αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών και σ΄ αυτό το πλαίσιο αναγνωρίζουμε το δίκαιο του αιτήματός σας. Προτεραιότητά μας είναι οι πολίτες της Αττικής να εξυπηρετούνται, χωρίς ταλαιπωρία, με ισότιμους όρους. Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας με στόχο να βρεθεί άμεσα, μία βιώσιμη λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.