Σταθερά παραμένουν το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας

27 εκ. ευρώ στους δήμους για δράσεις πυροπροστασίας
26 Φεβρουαρίου 2024
30.000 m³ νερού ημερησίως για άρδευση εξασφαλίζει ο δήμος Ηρακλείου με τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων
26 Φεβρουαρίου 2024
Show all

Σταθερά παραμένουν το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας

Σταθερά παραμένουν το 2024 τα ανταποδοτικά τέλη στον Δήμο Ζίτσας

Σταθερά, χωρίς καμία αύξηση, διατηρούνται για ακόμη μία χρονιά τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Ζίτσας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τακτική του συνεδρίαση, με τις ψήφους της πλειοψηφίας των μελών του, έκανε δεκτή την πρόταση της Δημοτικής Αρχής “να μην υπάρξει καμία μεταβολή στα τέλη παρόλο το δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες καθώς και οι δυσβάσταχτες αυξήσεις που επιβάλει ο ΦΟΔΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων”.
«Σε πείσμα των καιρών και όταν άλλοι Δήμοι προχωρούν σε γενναίες αυξήσεις των τελών τους, εμείς για ακόμη μία χρονιά αφομοιώνουμε τις υπέρογκες αυξήσεις που μας επιβάλει ο ΦΟΔΣΑ και διατηρούμε σταθερά τα δημοτικά τέλη σε μια προσπάθεια να μην επιβαρύνουμε κι άλλο τα νοικοκυριά των δημοτών μας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος.
Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή για το 2024 τα δημοτικά τέλη, που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την ύδρευση-αποχέτευση, τη χρήση κοινόχρηστων χώρων, παραμένουν στα επίπεδα των προηγούμενων ετών.
Επίσης για τη νέα χρονιά στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ισχύει η μείωση της τάξης του 50% για νοικοκυριά που χαρακτηρίζονται ευάλωτα σύμφωνα με απόφαση που είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το Μάρτιο του 2021. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Σιαφάκας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην εισήγησή του προανήγγειλε επιπλέον μειώσεις στα δημοτικά τέλη για τα ευάλωτα νοικοκυριά ενισχύοντας έτσι την «ομπρέλα» προστασίας.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Ο προϋπολογισμός για το οικονομικό έτος 2024 που ψηφίστηκε στη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ γεγονός που αποδεικνύει την αναπτυξιακή δυναμική που διατηρεί ο Δήμος Ζίτσας τα τελευταία χρόνια όπως επεσήμανε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Σιαφάκας λέγοντας: «Με την ανάγνωση των προϋπολογισμών των τελευταίων ετών διαπιστώνει και ο πλέον δύσπιστος το αναπτυξιακό πρόσημο του Δήμου μας , με ένα τεχνικό πρόγραμμα που τολμώ να πω, πως θα ζήλευαν δήμοι με αντίστοιχα και μεγαλύτερα χαρακτηριστικά».
Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού κάνοντας μεταξύ άλλων ειδική αναφορά στον κοινωνικό του χαρακτήρα. «Ο προϋπολογισμός του 2024 με συνέπεια συνεχίζει την ανοδική πορεία του Δήμου Ζίτσας έχοντας πάντα ως κύριο μέλημα όχι μόνο την ευημερία των αριθμών αλλά και των πολιτών», είπε και υπογράμμισε, «Το τρίπτυχο της διοίκησης μας είναι: η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, έχοντας προσθέσει νέο κωδικό στον προϋπολογισμό για την οικονομική στήριξή της για κάθε παιδί που θα γεννηθεί στο Δήμο μας, η υποστήριξη της τρίτης ηλικίας και η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας με έργα υποδομών που θα έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και τον τόπο».