Στα Γιάννενα μία από τις εκδηλώσεις ετήσιου διεθνούς συνεδρίου Global Innovation Summit 2022

Ηράκλειο: Eκπόνηση μελετών κτιριακών έργων σχολικής ή προσχολικής αγωγής
27 Οκτωβρίου 2022
Συνεχίζονται οι κατεδαφίσεις επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας
27 Οκτωβρίου 2022
Show all

Στα Γιάννενα μία από τις εκδηλώσεις ετήσιου διεθνούς συνεδρίου Global Innovation Summit 2022

Η σύνδεση μεταξύ καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας, βρέθηκε στο επίκεντρο διαδικτυακής συζήτησης που οργανώθηκε από το Global Federation of Competitiveness Councils, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στην τοποθέτηση του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, τόνισε τη σημασία της δημιουργίας ενός οικοσυστήματος μέσα στην πόλη για την προώθηση της καινοτομίας, όπου εμπλεκόμενοι θα είναι η αυτοδιοίκηση, οι επιχειρήσεις, οι φορείς και το πανεπιστήμιο της πόλης. Ακολούθως επισήμανε την ανάγκη σύνδεσης της πανεπιστημιακής έρευνας με την επιχειρηματικότητα ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξής της καινοτομίας. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε εμφατικά, στο σημαντικό ρόλο ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και την ανάγκη ανάπτυξης μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής για το συγκεκριμένο ζήτημα, η οποία θα ακολουθείται με συνέπεια και ανεξάρτητα από τις όποιες αλλαγές πολιτικών προσώπων.

Κλείνοντας, ο Μ. Ελισάφ, ανέφερε ότι κρίσιμοι παράγοντες για την ανάπτυξη επιτυχημένων καινοτόμων δράσεων αποτελούν η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, η θεσμική ευελιξία, η διαφάνεια και η ύπαρξη μιας συμπεριληπτικής πολιτικής ενσωμάτωσης όλων των απόψεων και θέσεων.

Η διαδικτυακή συνάντηση έγινε εν όψει του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου Global Innovation Summit 2022 (GIS) της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC).

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα φιλοξενήσει μία από τις εκδηλώσεις της διεθνούς αποστολής την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.