Στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ προχωρά ο δήμος Καντάνου-Σελίνου

Υιοθέτηση της «Χάρτας Δικαιωμάτων των Αστέγων» από την ΚΕΔΕ
25 Νοεμβρίου 2020
Δήμος Αιγάλεω: Ενίσχυση επιχειρήσεων με eshop και site
25 Νοεμβρίου 2020
Show all

Στην αποκατάσταση του ΧΑΔΑ προχωρά ο δήμος Καντάνου-Σελίνου

Στην αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ) προχωρά άμεσα ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου, μέσω σύμβασης που υπέγραψε ο δήμαρχος, Αντώνης Περράκης, με τον ανάδοχο του έργου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου, «οι τεχνικές παρεμβάσεις και οι εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ αφορούν χωματουργικές εργασίες συλλογής διάσπαρτων απορριμμάτων και διαμόρφωσης και εξομάλυνσης του αναγλύφου, έργα τελικής κάλυψης (στρώσεις εξομάλυνσης, στεγανοποίησης και επιφανείας), έργα διαχείρισης ομβρίων, έργα υποδομής (περίφραξη, πύλη εισόδου) και έργα περιβαλλοντικής παρακολούθησης».

Ο Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1995, εξυπηρετώντας αρχικά, έως το 2010, τη Δημοτική Ενότητα Πελεκάνου και στη συνέχεια, έως το 2017, το σύνολο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου. Από τότε μέχρι σήμερα παραμένει ανενεργός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «το έργο της αποκατάστασης θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων τις περιοχής και ο χώρος θα πάψει να αποτελεί πηγή πρόκλησης πυρκαγιών».

Η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης, υλοποιείται από τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τέσσερις μήνες.