Στην εκδήλωση για την ανακήρυξη επίτιμων δημοτών του Δήμου Λαυρεωτικής του Ζεύγους Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου ο Περιφερειάρχης Αττικής

Το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αναβαθμίζει ενεργειακά η Περιφέρεια Θεσσαλίας
31 Ιανουαρίου 2023
Νέος Γ. Γραμματέας και επικεφαλής Οργανωτικού στο Πράσινο Κίνημα
1 Φεβρουαρίου 2023
Show all

Στην εκδήλωση για την ανακήρυξη επίτιμων δημοτών του Δήμου Λαυρεωτικής του Ζεύγους Αθανάσιου και Μαρίνας Μαρτίνου ο Περιφερειάρχης Αττικής

Γ. Πατούλης: «Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από εθνικούς ευεργέτες όπως είναι η οικογένεια Μαρτίνου. Καθοριστική η συμβολή της στην υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων»

Σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου η τελετή παράδοσης του κλειδιού της πόλης του Λαυρίου στο ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Σε ένα χώρο κατάμεστο, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Κυβερνητικών στελεχών, του Μητροπολίτη Μεσογαίας Λαυρεωτικής Νικόλαου, βουλευτών, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, αντιδημάρχων, εκπροσώπων φορέων, παραδόθηκε από τον Δήμαρχο, Δημήτρη Λουκά στο ζεύγος Μαρτίνου το κλειδί της Πόλης και τιμητική πλακέτα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της τελετής που πραγματοποιήθηκε, αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του Αθανάσιου Μαρτίνου και συνολικά της Οικογένειάς του, ενώ υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ευεργέτη ο οποίος προσφέρει αθόρυβα όχι μόνο στην Ανατολική Αττική, αλλά συνολικά στην Αττική και στην Ελλάδα. Παράλληλα, ο κος Πατούλης συνεχάρη τον δήμαρχο για την σχετική πρωτοβουλία και δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας να υπάρχουν σύγχρονοι ευεργέτες όπως η οικογένεια Μαρτίνου που να βοηθούν ουσιαστικά και έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες. Ο Αθανάσιος Μαρτίνος με την προσφορά του έχει συμβάλει στην επίσπευση και υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα καθυστερούσαν να υλοποιηθούν. Η συμβολή του στην ωρίμανση δημοτικών έργων που χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας με την κατάρτιση των κατάλληλων μελετών αποτελεί ένα μόνο από τα εκατοντάδες παραδείγματα της προσφοράς και του κοινωνικού του έργου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής έχουν καταφέρει να εντάξουν σε χρηματοδοτικά προγράμματα ώριμα έργα που σχετίζονται με την ασφάλεια, την εκπαίδευση αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η προσφορά του όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Είναι καθημερινή προς κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, προς κάθε πολίτη που βιώνει δύσκολες στιγμές. Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο που στην εποχή μας υπάρχουν συμπολίτες μας όπως ο Αθανάσιος και η Μαρίνα Μαρτίνου. Τα ονόματά τους ήδη βρίσκονται στο πάνθεον των μεγάλων ευεργετών της πατρίδας».

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές για την προσφορά της οικογένειας στην περιοχή.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Σ. Πέτσας, o Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου, η Υφυπουργός Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη, οι βουλευτές Γ. Βλάχος και Β. Οικονόμου, οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Νίκος Πέππας, Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, οι δήμαρχοι της περιοχής, μεταξύ αυτών οι δήμαρχοι Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτρης Μάρκου, Μαρκοπούλου Κώστας Αλλαγιάννης, Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος, Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Σμέρος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, κ.α.