Στην Ελευσίνα «Η επιστήμη συναντά την κοινωνία»

Δήμος Ωραιοκάστρου: Πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων και γονέων-εφήβων
7 Ιουλίου 2022
Ορεστιάδα: Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων
7 Ιουλίου 2022
Show all

Στην Ελευσίνα «Η επιστήμη συναντά την κοινωνία»

Στην ανάπτυξη ενός ερευνητικού προγράμματος με τη βοήθεια της επιστήμης, το οποίο θα σχετίζεται με τη διαχρονική εξέλιξη της ρύπανσης, θέλει να προχωρήσει η δημοτική Αρχή της Ελευσίνας. Σκοπός της υλοποίησης αυτού του προγράμματος είναι η επιστήμη να «συναντήσει» την τοπική κοινωνία ως προς το σοβαρό αυτό ζήτημα, αλλά να προχωρήσει κι ένα βήμα πιο πέρα, ώστε να βοηθήσει ως προς την ευαισθητοποίηση και σωστή ενημέρωση των πολιτών και παράλληλα να τονώσει την αλληλεπίδραση στο τρίπτυχο «Δήμος-Επιστήμη-Κοινωνία».

Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου είχε συναντήσεις με πρυτάνεις και καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν από το ΕΚΠΑ o καθηγητής Σωτήρης Καραβόλτσος και από το ΠΑΔΑ ο πρύτανης Παναγιώτης Καλδής και καθηγητές. Μεταξύ άλλων, και μετά από πρόταση του δήμου Ελευσίνας, τέθηκαν και τα θεμέλια για την ανάπτυξη ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, που θα αφορά σε θέματα που έχουν απασχολήσει και συνεχίζουν να απασχολούν την πόλη.

«Μέσα από τέτοιου είδους συνεργασίες με τα Πανεπιστήμια της χώρας μας, επιδιώκουμε την ολοένα και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση της κοινωνίας με την επιστήμη. Ζητήματα που μας αφορούν όλους, μπορούν να αποτελέσουν case study για τους φοιτητές της χώρας μας και να έχουν πολλαπλά οφέλη στον δήμο μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αξίζει να αναφέρω, πως πολλές φορές η Ελευσίνα έχει γίνει αντικείμενο μελέτης σε πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες από φοιτητές, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο. Το ερευνητικό ενδιαφέρον λοιπόν, που παρουσιάζει η Ελευσίνα, οφείλουμε να το αναπτύξουμε και να το διατρανώσουμε, μέσα από τα καθ’ ύλην αρμόδια εκπαιδευτικά ιδρύματα».