Στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων προχωρά ο Δήμος Χανίων

Δυτ. Λέσβος: Παρέμβαση Δήμου για την ξήρανση εκατοντάδων πεύκων στα δάση του νησιού
11 Μαΐου 2023
«Πράσινο φως» στη χρηματοδότηση του συστήματος διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Αγ. Βασιλείου
11 Μαΐου 2023
Show all

Στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων προχωρά ο Δήμος Χανίων

Στην ενεργειακή αναβάθμιση επτά σχολικών κτιρίων που στεγάζονται σε 4 σχολικά συγκροτήματα, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού 2.110.000 ευρώ, προχωρά ο Δήμος Χανίων, μετά την υπογραφή σχετικής σύμβασης.

Οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης θα πραγματοποιηθούν στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Χανίων, στο 3ο Λύκειο Χανίων, στο 6ο Γυμνάσιο, στο Εσπερινό Γυμνάσιο, στο 4ο Γενικό Λύκειο, στο Εσπερινό Λύκειο, στο 2ο ΕΠΑΛ Χανίων, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Χανίων και στο Γυμνάσιο Σούδας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης «προσπαθούμε εντατικά και επίμονα τα τελευταία χρόνια να βελτιώσουμε τις σχολικές υποδομές για την ασφάλεια και την αναβάθμιση της σχολικής ζωής, των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας. Σήμερα, υπογράψαμε μια ακόμα σημαντική σύμβαση, ύψους 2.110.000 ευρώ και συνολικά την τελευταία τριετία, έχουν γίνει παρεμβάσεις που ξεπερνούν τα 12.000.000 ευρώ».

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν σε ενεργειακές αναβαθμίσεις, με εγκατάσταση θερμοπροσόψεων στα κτίρια, αντικαταστάσεις κουφωμάτων με νέα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικαταστάσεις φωτιστικών με νέας τεχνολογίας τύπου LED, εγκαταστάσεις νέων μονάδων κλιματισμού κα.

Ξεχωριστή μέριμνα, όπως τονίζεται, θα δοθεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας για όλους, με ράμπες για καρότσια και νέους ανελκυστήρες στις παραπάνω σχολικές μονάδες.