Στην Κινέτα για αυτοψία μεταβαίνει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας με ομάδα επιστημόνων

Ο ΓΓΠΠ, Ν.Χαρδαλιάς στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν»
25 Νοεμβρίου 2019
Ρύθμιση Τ. Θεοδωρικάκου για τις τεχνικές μελέτες των ΟΤΑ
25 Νοεμβρίου 2019
Show all

Στην Κινέτα για αυτοψία μεταβαίνει ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας με ομάδα επιστημόνων

Αυτοκίνητα έξω από σπίτι κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας στην Κινέτα, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου 2019. Οι πολύ έντονες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου καθόλη τη διάρκεια της νύχτας είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή υδάτων και φερτών υλικών στο οδόστρωμα στην περιοχή της Κινέτας. Τα περισσότερα προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση σε πολλά σημεία της χώρας, εντοπίζονται κυρίως στην Κινέτα, ενώ, σύμφωνα με την ενημέρωση από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία τόσο στην νέα εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου (Ολυμπία οδό) από τον σταθμό διοδίων της Ελευσίνας έως τον Ισθμό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Στην Κινέτα μεταβαίνει ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας με το Δρ. Μιχάλη Διακάκη και τη Ναυσικά – Ιωάννα Σπύρου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στην περιοχή που πλημμύρισε λόγω του κύματος κακοκαιρίας “Γηρυόνης”.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση “σκοπός της αυτοψίας από την επιστημονική ομάδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η καταγραφή επιπτώσεων, η διερεύνηση των αιτιών των καταστροφικών γεγονότων και η σύνταξη προτάσεων προς την Πολιτεία για τη μείωση της διακινδύνευσης από παρόμοια μελλοντικά γεγονότα στην περιοχή”.