Στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών εκτάσεις στην Πάρνηθα

Καλαμάτα: Χρηματοδότηση Δήμου για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην Αρχαία Θουρία
20 Δεκεμβρίου 2021
Νέα αντιπλημμυρικά έργα σε Πάμισο και Ενιπέα
20 Δεκεμβρίου 2021
Show all

Στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών εκτάσεις στην Πάρνηθα

Στην κυριότητα του Δήμου Αχαρνών εκτάσεις στην Πάρνηθα

Στην οριστική κυριότητα του Δήμου Αχαρνών περιήλθαν μετά από διαδικασίες ετών και χωρίς κανένα αντάλλαγμα, εκτάσεις 126.975 στρεμμάτων, στην Αγία Τριάδα και στην Αμυγδαλέζα Πάρνηθας, όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο «Κυκλάμινα», το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές στην φωτιά του 2007 και από τότε παραμένει ερειπωμένο.

Όπως ενημερώνει, σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος, «Ολοκληρώθηκε έτσι μια διαδικασία που αποδείχθηκε μακροχρόνια και ανοίγει πλέον ο δρόμος για την αξιοποίηση των «Κυκλάμινων», ούτως ώστε να αποτελέσουν μετά από πολλά χρόνια μαρασμού και εγκατάλειψης, ένα σημείο αναφοράς για την Πάρνηθα και τον δήμο μας», και προσθέτει ότι ο δήμαρχος Σπ. Βρεττός, είχε καταστήσει σαφή, από την πρώτη στιγμή, τη βούλησή του να επισπευσθούν οι διαδικασίες των υποθέσεων που εκκρεμούν χρόνια και επιπλέον ο δήμος να αποκτήσει τις εκτάσεις και τα κτίσματα που αν και βρίσκονται στην γεωγραφική του κυριότητα, ανήκουν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

«Πρόθεσή μας ήταν εξ αρχής να βρούμε τρόπους να αναδείξουμε την Πάρνηθα, να την κάνουμε ακόμα πιο προσιτή στους επισκέπτες και να διαφημίσουμε τις ομορφιές της. Τα Κυκλάμινα στη νέα τους μορφή όταν με το καλό είναι έτοιμα, θα αποτελέσουν μια τεράστια διαφήμιση για τις Αχαρνές», ανέφερε κατά την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βρεττός.

Σημειώνεται ότι με τη νέα τους μορφή τα «Κυκλάμινα» αναμένεται να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον δήμο και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης.