Στην συνολική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού προχωρά ο Δήμος Περιστερίου

Ιωάννινα: Πέντε ηλεκτροκίνητα οχήματα στο «στόλο» της καθαριότητας του Δήμου
28 Ιουνίου 2023
Ηράκλειο: Ξεκινά το Πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ:«Γεύσεις και Μελωδίες του Κόσμου»
28 Ιουνίου 2023
Show all

Στην συνολική αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού προχωρά ο Δήμος Περιστερίου

Στην αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού στο σύνολο της πόλης του Περιστερίου, προχωρά ο Δήμος μετά την υπογραφή χθες Τρίτη 27/6 της σύμβασης «Αναβάθμιση Συστήματος Φωτισμού με την Προμήθεια & Εγκατάσταση Φωτιστικών Σωμάτων Τύπου Led Εξοικονόμησης Ενέργειας στον Δημοτικό Φωτισμό», από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Ανάπτυξης Αλέξη Σταυρούλια και την ανάδοχο εταιρεία.

Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση 14.519 φωτιστικών σημείων με την εγκατάσταση σε πλήρη λειτουργία ισάριθμων νέων υπερσύγχρονων φωτιστικών σωμάτων τύπου Led, συμπεριλαμβανομένης της 10ετούς εγγύησης – συντήρησης καλής λειτουργίας από την ανάδοχο εταιρεία.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Περιστερίου, το αναμενόμενο ενεργειακό όφελος για τον Δήμο θα ξεπερνά τα 10.000.000 KWH ετησίως. Επιπλέον τα «έξυπνα» φωτιστικά τύπου LED θα φέρουν προεγκατάσταση για μελλοντική χρήση συστήματος διαχείρισης φωτισμού.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αλέξης Σταυρούλιας δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή εν μέσω της ενεργειακής κρίσης η οποία ταλαιπωρεί τη χώρα και γενικότερα τον πλανήτη, προχωρά στην υλοποίηση ενός αναπτυξιακού έργου υποδομής, το οποίο θα απολαμβάνουν οι πολίτες για τις επόμενες δεκαετίες. Με το συγκεκριμένο έργο αναβαθμίζουμε ποιοτικά και αισθητικά το φωτιστικό δίκτυο του Δήμου σε όλη την γεωγραφική του έκταση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, καθώς και το αίσθημα της ασφάλειας των πολιτών. Η συγκεκριμένη επένδυση θα εξασφαλίσει στους δημότες ποιοτικά αποδοτικότερο φωτισμό, παρέχοντας παράλληλα στον Δήμο, βελτίωση του Περιβαλλοντικού του Αποτυπώματος (Μείωση Εκπομπών Ρύπων CO2) και εγγυημένη εξοικονόμηση ενέργειας ύψους άνω του 60%. Η συγκεκριμένη επένδυση δίνει στον Δήμο μας την δυνατότητα για την επίτευξη του στόχου εξοικονόμησης ενέργειας με επιβράβευση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό (Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 άρθρο 7) καθώς και την προοπτική ένταξης σε χρηματοδοτήσεις πρωτοποριακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων για άσκηση περιβαλλοντικών πολιτικών».

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Περιστερίου σημειώνει ότι η Διοίκηση του, έχοντας πάντα ως γνώμονα το συμφέρον των δημοτών, προχώρησε στην υλοποίηση της επένδυσης αντικατάστασης φωτισμού, εφαρμόζοντας ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, με μόχλευση του κόστους υλοποίησης της προμήθειας – εγκατάστασης και 10ετους εγγυημένης λειτουργίας όλου του φωτιστικού εξοπλισμού αναλαμβάνοντας την υποχρέωση αποπληρωμής σε βάθος 6ετίας από ίδια κεφάλαια.

Με την 231/2023 Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση της καινοτόμου αυτοχρηματοδοτούμενης επένδυσης Προμήθειας αντικατάστασης – αναβάθμισης του παλαιού φωτιστικού εξοπλισμού, με αποπληρωμή της αναδόχου εταιρίας σε χρονικό διάστημα 6ετίας από το ενεργειακό όφελος και τον μηδενισμό του κόστους συντήρησης που προκύπτει υπέρ του Δήμου.