Στην τελική ευθεία η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Χανίων

Δ. Παπαστεργίου: Με συγκεκριμένες θέσεις διεκδικούμε αναβαθμισμένο ρόλο για τους δήμους στο νέο μοντέλο λειτουργίας του κράτους
13 Νοεμβρίου 2020
Νέοι κάδοι ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά
13 Νοεμβρίου 2020
Show all

Στην τελική ευθεία η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων στο Δήμο Χανίων

Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα της κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον δήμο Χανίων, καθώς από το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώθηκε η ένταξη του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 372 χιλιάδες ευρώ, στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου Χανίων, στον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής είναι και η λειτουργία κτηνιατρικής κλινικής του δήμου, η οποία θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο με το καταφύγιο, ώστε να παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα που θα περισυλλέγονται.

Με την κατασκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς διασφαλίζεται η προστασία τους καθώς και η δημόσια υγεία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης Γιάννης Νικηφοράκης που παράλληλα τονίζει: «Η ίδρυση καταφύγιου αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το οποίο θα αποτελεί έναν χώρο προσωρινής διαμονής για την κτηνιατρική περίθαλψη και αποθεραπεία των ζώων, δεν είναι μόνο υποχρέωσή μας, βάσει της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των κρατών-μελών για την προστασία των ζώων, αλλά είναι και επιθυμία μας για την ευζωία τους».

Ήδη η δημοτική Αρχή στην προσπάθεια για τον περιορισμό του φαινομένου των αδέσποτων έχει προχωρήσει στην περίθαλψη 371 ζώων, την στείρωση 224 και την υιοθεσία 138 ζώων.