Στην τελική ευθεία η μελέτη διευθέτησης των ρεμάτων και τροποποίησης του πολεοδομικού σχεδίου για περιοχές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Το Πράσινο Κίνημα για την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων: Δεν ξεχνάμε το ξεκλήρισμα ενός λαού
24 Απριλίου 2023
ΥΠΕΣ: Ο απολογισμός για την περίοδο 2019 – 2023
25 Απριλίου 2023
Show all

Στην τελική ευθεία η μελέτη διευθέτησης των ρεμάτων και τροποποίησης του πολεοδομικού σχεδίου για περιοχές του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η μελέτη για τη διευθέτηση των ρεμάτων και την προσαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου περιοχών του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, η ολοκλήρωση της οποίας αποτελεί προϋπόθεση για την υλοποίηση έργων υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας, οδοποιίας και άλλων πολεοδομικών προβλημάτων.

Η μελέτη, την οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 80% και αφορά στην αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού «Άγιος Σπυρίδων» στη θέση «Δασαμάρι» Πικερμίου και στη διευθέτηση των ρεμάτων της περιοχής των οικοδομικών συνεταιρισμών Άγιος Σπυρίδων και Διώνη.

Τις διαδικασίες συντονίζει ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χωρικού Σχεδιασμού, Αθανάσιος Κατσιγιάννης, με εισήγηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Η οριοθέτηση των ρεμάτων, σε συνδυασμό με το νέο ρυμοτομικό σχέδιο, θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης καθώς:

  1. Θα αποτελέσει βασικό εργαλείο διοίκησης για την πολεοδομία και τον δήμο.
  2. Θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά προγράμματα περιβαλλοντικά έργα υποδομής.
  3. Θα δοθούν λύσεις σε προβλήματα απαγορεύσεις δόμησης.
  4. Θα κατασκευαστούν οδοί και θα υπάρξει ορθολογική και ισόρροπη ανάπτυξη των δύο οικισμών.

«Με σαφείς στόχους και τη στενή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, η Περιφέρεια Αττικής ξεπερνά τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις, που ταλαιπωρούν για δεκαετίες τους κατοίκους οικισμών του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου. Σύντομα, με την περάτωση της μελέτης, θα αναζητηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να ανάψει το “πράσινο φως” για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, τα οποία θα εξασφαλίσουν μία καλύτερη καθημερινότητα για τους πολίτες, επιλύοντας οριστικά ζητήματα που κρατούσαν την περιοχή σε ομηρία και στασιμότητα», τόνισε με αφορμή την πρόοδο της μελέτης ο Γ. Πατούλης.