Στην Υπουργό Παιδείας ο Νίκος Μπάμπαλος και οι δήμαρχοι των όμορων δήμων

Δ. Παπαστεργίου: Τις επόμενες ημέρες όλοι οι δήμοι θα εργαστούν για να βρει τα σχολεία με όλα τα απαραίτητα
9 Σεπτεμβρίου 2020
Γιάννενα: Εκδήλωση για την κοινωνική ένταξη δικαιούχων διεθνούς προστασίας και μεταναστών
9 Σεπτεμβρίου 2020
Show all

Στην Υπουργό Παιδείας ο Νίκος Μπάμπαλος και οι δήμαρχοι των όμορων δήμων

Την συνδρομή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στην επίσπευση των διαδικασιών για την προμήθεια των επιπλέον αιθουσών διδασκαλίας που προορίζονται για την δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση ζήτησαν οι δήμαρχοι Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος και Λυκόβρυσης Πεύκης, Τάσος Μαυρίδης, σε συνάντηση που είχαν με την υπουργό στο γραφείο της. Μολονότι δεν είναι αμιγώς δική της αρμοδιότητα, η κα Κεραμέως υποσχέθηκε στους δημάρχους να παρέμβει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, όπου έχουν καθυστερήσει για αρκετούς δήμους οι διαγωνισμοί της προμήθειας των εν λόγω αιθουσών, προκειμένου να λυθούν τα γραφειοκρατικά ζητήματα και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες.
Οι δήμαρχοι επίσης συζήτησαν με την υπουργό την κατάσταση ετοιμότητας των σχολικών μονάδων των δήμων τους, λίγες ημέρες πριν το πρώτο κουδούνι αυτής της ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, ενημερώνοντάς την για όλες τις προετοιμασίες που έχουν κάνει ώστε να κυλήσει ομαλά η επόμενη περίοδος, με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.
Ο Νίκος Μπάμπαλος έδειξε, μάλιστα, στην κα Κεραμέως τις μάσκες που έχει ετοιμάσει, με δική του πρωτοβουλία, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να τις μοιράσει στα σχολεία της πόλης την Δευτέρα, επιπλέον εκείνων που θα δοθούν από την ΚΕΔΕ, όπως επίσης και τα φυλλάδια που τύπωσε η δημοτική αρχή για να διανεμηθούν στα παιδιά, στα οποία δίνονται οδηγίες για την σωστή χρήση της μάσκας.
«Θέλω να ευχαριστήσω την υπουργό που άκουσε ό,τι είχαμε να πούμε και δέχθηκε χωρίς δεύτερη κουβέντα να συνδράμει, ακόμα και σε θέματα που δεν είναι απόλυτης ευθύνης της. Τα παιδιά μας είναι απόλυτη προτεραιότητα, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη καμπή για την δημόσια υγεία. Στην προσπάθεια να τα προστατέψουμε και να αρχίσει όσο πιο ομαλά γίνεται η σχολική χρονιά θέλουμε και πρέπει να χτίσουμε συμμαχίες και συνεργασίες που θα βοηθήσουν τους στόχους μας», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής.