Στηρίζει το “Χαμόγελο του παιδιού” ο Γ. Πατούλης

Πρωτοβουλία του WWF Ελλάς για τοπικά σχέδια πρόληψης των δασικών πυρκαγιών
26 Μαΐου 2022
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Κατώτερος των περιστάσεων ο Κλιματικός Νόμος της κυβέρνησης
26 Μαΐου 2022
Show all

Στηρίζει το “Χαμόγελο του παιδιού” ο Γ. Πατούλης

Την αμέριστη στήριξή του προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» για τη φροντίδα του προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους, αλλά και την πληθώρα δράσεων και πρωτοβουλιών ενάντια στην εξαφάνιση και υπέρ της ασφάλειάς τους, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Ζάππειο από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά.
Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κ. Γιαννόπουλος.
Ο κος Πατούλης, εξήρε το έργο του «Χαμόγελου του Παιδιού» το οποίο καλείται να λειτουργήσει και να χειριστεί ευαίσθητα προβλήματα σε ένα περιβάλλον, που όπως χαρακτηριστικά επισήμανε «γίνεται διαρκώς και πιο διάτρητο για την ασφάλεια και ακεραιότητα των παιδιών και το οποίο θέτει σε συνεχή κίνδυνο την αθωότητά τους». Για αυτό το λόγο, επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας και διασύνδεσης της διεθνούς κοινότητας, καθώς όπως υποστήριξε, «μόνον τα οργανωμένα δίκτυα με την συνεργασία των εθνικών αλλά και διεθνών αρχών, και με την συνεργασία των πολιτών μπορούν να δώσουν την λύση στις σύγχρονες κοινωνίες και στην ελληνική πραγματικότητα».
«Είμαστε εδώ με την διαρκή δέσμευσή μας να αγωνιζόμαστε για έναν πιο ασφαλή κόσμο για κάθε παιδί», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, επισημαίνοντας ότι «για την Περιφέρεια Αττικής, κάθε παιδί που λείπει είναι πάρα πολλά! Ως Περιφέρεια Αττικής αλλά και ως Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, δίνουμε το ηχηρό παρών στη σημερινή διοργάνωση, η οποία παρουσιάζει τα ανανεωμένα εργαλεία για τους ήρωες της παιδικής προστασίας».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το Χαμόγελο του Παιδιού» τιμώντας την υπόσχεση που είχε δοθεί στη Φώφη Γεννηματά παρουσίασε, παρουσία του συζύγου της Ανδρέα Τσούνη, το Σχέδιο Νόμου που εκπόνησε με τη συμμετοχή νομικών για την πρόληψη και διαχείριση των περιστατικών εξαφάνισης στη χώρα μας. Το Σχέδιο Νόμου θα επιδοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Τασούλα ο οποίος έχει δεσμευτεί να το προωθήσει στα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα. Απώτερος στόχος του Οργανισμού είναι, στο πρότυπο άλλων χωρών, να θεσμοθετηθούν οι διαδικασίες που ακολουθούνται σε κάθε εξαφάνιση από όλους όσοι εμπλέκονται και τελικά να είμαστε όλοι συνολικά ως κοινωνία αποτελεσματικότεροι. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη το Χαμόγελο και τον Πρόεδρο του Κ. Γιαννόπουλο για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μία σημαντική θεσμική παρέμβαση που παράλληλα τιμά με τον καλύτερο τρόπο και τη μνήμη της αείμνηστης πολιτικού που έφυγε τόσο πρόωρα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, ενώ παραβρέθηκαν ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου Η. Μοσκώφ, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γ. Σταμάτης, η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Γιαννακοπούλου, καθώς και εκπρόσωποι του ΓΕΕΘΑ, της ΕΛ.ΑΣ., του Λ.Σ., του Π.Σ., του ΕΚΑΒ, Δημοτικών Αστυνομιών από όλη την Ελλάδα και άλλων φορέων που θεσμικά και επιχειρησιακά εμπλέκονται στη διαχείριση κάθε περιστατικού εξαφάνισης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 18η χρονιά που το «Χαμόγελο του Παιδιού» παρουσιάζει τις δράσεις και προόδους σχετικά με την μεθοδολογία και τα εργαλεία που ενεργοποιεί σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, θεσμικούς φορείς και εθελοντικές συλλογικότητες, για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού πανελλαδικά, τις υπηρεσίες που προσφέρει στην οικογένειά του, καθώς και σε κάθε ενήλικα από 18 έως 60 ετών, που αγνοείται και διατρέχει άμεσο κίνδυνο.