Στη δημιουργία Πράσινου Σημείου προχωρά ο Δήμος Ναυπλιέων

Ημερίδα για τα Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά του Ολύμπου, ως μοχλού ανάπτυξης της παρολύμπιας περιοχής, στην Ελασσόνα
19 Οκτωβρίου 2021
Δήμος Κατερίνης: «Έξυπνα φανάρια» σε κομβικά σημεία της πόλης
19 Οκτωβρίου 2021
Show all

Στη δημιουργία Πράσινου Σημείου προχωρά ο Δήμος Ναυπλιέων

Πρόταση για την κατασκευή και λειτουργία Μικρού Πράσινου Σημείου υπέβαλε ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, με Τίτλο: «Δημιουργία Πράσινων Σημείων και δικτύωσή τους». Ο χώρος εγκατάστασης του ΜΠΣ βρίσκεται σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου, στη θέση «Δημοτικά Σφαγεία Ναυπλιέων».

Με τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου, σύμφωνα με το Δήμο, θα επιτυγχάνονται:

Η αναβάθμιση των διαδικασιών διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου.
Η μείωση: α) της ποσότητας των Αποβλήτων που οδηγούνται σε ταφή και β) του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου.
Η αύξηση των ποσοστών Ανακύκλωσης του Δήμου.
Η συμβολή στην επίτευξη των εθνικών στόχων διαχείρισης Αποβλήτων.
Η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων με στόχο τη μείωση των απορριπτόμενων υλικών και την αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και Ανακύκλωσης.
Η Πράξη της δημιουργίας Πράσινου Σημείου του Δήμου Ναυπλιέων περιλαμβάνει τις παρακάτω ενέργειες, οι οποίες αποτελούν και τα βασικά Υποέργα της:

ΥΠΟΕΡΓΟ 1: «Έργα Υποδομών – Διαμόρφωση Πράσινου Σημείου Δήμου Ναυπλιέων», που αφορούν στην κατασκευή όλων των απαραίτητων υποδομών για τη λειτουργία του Π.Σ.
ΥΠΟΕΡΓΟ 2: «Προμήθεια εξοπλισμού Πράσινου Σημείου Δήμου Ναυπλιέων», που αφορά στην προμήθεια του εξοπλισμού για την λειτουργία του Π.Σ.
ΥΠΟΕΡΓΟ 3: «Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για το Πράσινο Σημείο του Δήμου Ναυπλιέων», που αφορούν στην υποστήριξη της Υπηρεσίας για την οργάνωση δράσεων προς την ευαισθητοποίηση των Δημοτών. Προβλέπονται η οργάνωση και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος Ευαισθητοποίησης και Δημοσιότητας, με στόχο τη λεπτομερή ενημέρωση του κοινού, που θα συμμετέχει στις δράσεις διαλογής, θα εξοικειώνεται με τις νέες έννοιες – πρακτικές, θα καθοδηγείται και θα ενθαρρύνεται για τη συμμετοχή του.
ΥΠΟΕΡΓΟ 4: «Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου», που περιλαμβάνει την υποστήριξη των Υπηρεσιών του Δήμου.