Στη διάθεση των δήμων δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης τέλους επί ακαθαρίστων εσόδων ή παρεπιδημούντων

Η Περιφέρεια Αττικής δίπλα στο Χατζηπατέρειο και στις δομές φροντίδας των παιδιών με αναπηρία
18 Απριλίου 2023
Χαλκίδα: Δημοπρατείται το ένα τμήμα του έργου ανάπλασης της Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου
19 Απριλίου 2023
Show all

Στη διάθεση των δήμων δύο ηλεκτρονικές υπηρεσίες για ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης τέλους επί ακαθαρίστων εσόδων ή παρεπιδημούντων

Με Απόφαση του υπουργού Επικρατείας Κυριάκου Πιερακάκη διατίθενται στην ΚΕΔΕ δύο διαδικτυακές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και της διαδικτυακής υπηρεσίας Αυθεντικοποίησης Χρηστών oAuth2.0, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕ.Δ.).

Σύμφωνα με την απόφαση «σκοπός διάθεσης των ανωτέρω διαδικτυακών υπηρεσιών είναι η παροχή δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων ή παρεπιδημούντων από τις υπόχρεες επιχειρήσεις, κατόπιν επιλογής του χρονικού διαστήματος στο οποίο αφορά η δήλωση (μήνας ή τρίμηνο).

Επίσης, η παροχή δυνατότητας ηλεκτρονικής επεξεργασίας των δηλώσεων από τους υπαλλήλους των ΟΤΑ».

Οργανωτικά μέτρα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Η διάθεση των διαδικτυακών υπηρεσιών διενεργείται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) και σύμφωνα με το ισχύον Πλαίσιο Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ. του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτυακών Υπηρεσιών και τις διατάξεις περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έχει την υποχρέωση λήψης και διαρκούς τήρησης των κατάλληλων και αναγκαίων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων ασφάλειας των λαμβανομένων πληροφοριών και, κατ’ ελάχιστον, την καταγραφή και παρακολούθηση των προσβάσεων, τη διασφάλιση ιχνηλασιμότητας και την προστασία των διακινούμενων δεδομένων από κάθε παραβίαση, καθώς και από σκόπιμη απειλή ή τυχαίο κίνδυνο. Οι διαχειριστές των πληροφοριακών συστημάτων του φορέα έχουν την υποχρέωση χρήσης των λαμβανομένων πληροφοριών αποκλειστικά και μόνον για τον σκοπό που περιγράφεται στην παρούσα απόφαση.

Αναλυτικά η Απόφαση