Στη μάχη της πυροπροστασίας ξανά το Πυροφυλάκιο Μαγούλας

Σ. Δανιηλίδης: Μικροπολιτική σε βάρος των δήμων και με χρήματα των δήμων η παράταση μισθώσεων ακινήτων
1 Ιουλίου 2021
«Η Αττική είναι ασφαλής και μπορεί να αποτελεί ελκυστικό τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο»
1 Ιουλίου 2021
Show all

Στη μάχη της πυροπροστασίας ξανά το Πυροφυλάκιο Μαγούλας

Μετά από δέκα χρόνια που ήταν ανενεργό, το Πυροφυλάκιο Μαγούλας είναι ξανά μάχιμο στον αγώνα της πυροπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μαγούλας, όπως ενημερώνει ο Δήμος Ελευσίνας.

Έτσι, μετά από ενέργειες του δημάρχου Αργύρη Οικονόμου, το Πυροφυλάκιο ανακατασκευάστηκε, ενώ κινήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να υπάρξει στελέχωσή του με εποχικό προσωπικό I.Δ.Ο.Χ με σύμβαση διάρκειας τριών μηνών.

Στο σημείο βρέθηκαν για αυτοψία την Τετάρτη 30 Ιουνίου, ο Αντιδήμαρχος Μαγούλας, Μενέλαος Μίχας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Παππάς Λεωνίδας και ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ελευσίνας, Πλατάς Χρήστος , ο οποίος τόνισε ότι το σημείο είναι το πλέον κατάλληλο για την παρακολούθηση της ευρύτερης περιοχής.

Στο Πυροφυλάκιο, η φύλαξη θα είναι 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα καθ’ υπόδειξη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι φύλακες θα λάβουν ειδική εκπαίδευση για το πως πρέπει να χειριστούν οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό και θα έχουν εγκεκριμένο εξοπλισμό.