Στη νοηματική γλώσσα, με ηχητική περιγραφή οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

Κ. Μουτζούρης: «Θέλουμε με δημοκρατικό διάλογο και όχι με επιτάξεις, να βρούμε λύσεις»
13 Φεβρουαρίου 2020
Ξεχωριστές Απόκριες 2020 στο Περιστέρι
13 Φεβρουαρίου 2020
Show all

Στη νοηματική γλώσσα, με ηχητική περιγραφή οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης

Στην άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν την ισότιμη συμμετοχή στην ενημέρωση ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) προχώρησε ο Δήμος Κοζάνης, υλοποιώντας το τελευταίο τρίμηνο μια καινοτόμα δράση που αποδίδει στη νοηματική γλώσσα, με ηχητική περιγραφή και υποτιτλισμένες τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου.
«Οι αποφάσεις από κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αποτυπώνονται σ’ ένα συνοπτικό κείμενο, το οποίο αποδίδεται στην νοηματική γλώσσα. Καταγράφεται σε βίντεο, το οποίο αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου», εξηγεί ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.
Το οπτικοακουστικό υλικό φέρει και υπότιτλους ώστε να βοηθήσει και ανθρώπους με προβλήματα ακοής, ενώ η παρουσίαση των θεμάτων συνοδεύεται από ηχητική περιγραφή, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση στην πληροφόρηση.
Την επομένη μέρα κάθε συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η κοινότητα των κωφών της πόλης και όσοι έχουν προβλήματα ακοής ή όρασης, μέσω αυτής της δράσης, ενημερώνονται για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και για ζητήματα της πόλης και της καθημερινότητας τους.
Η συγκεκριμένη δράση ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες που υλοποίησε η νέα δημοτική αρχή της πόλης και, όπως σημειώνει ο κ. Μαλούτας, «εντάσσεται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, που έχουν ως στόχο να αναδεχθεί ο σεβασμός στην διαφορετικότητα και από την άλλη να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες στους συμπολίτες μας με Αναπηρίες».