Στον Δήμο Μεγαρέων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης – Στα 48 εκ. ευρώ τα έργα και οι αναπτυξιακές δράσεις

ΝΔ: Γιατί δεν στηρίζει Πατούλη
10 Ιουλίου 2023
Πράσινο Κίνημα: Ναι στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Απόδημων – Να ψηφίσουμε όλοι ηλεκτρονικά στις ευρωεκλογές του 2024
10 Ιουλίου 2023
Show all

Στον Δήμο Μεγαρέων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης – Στα 48 εκ. ευρώ τα έργα και οι αναπτυξιακές δράσεις

Τον Δήμο Μεγαρέων επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Ιουλίου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με στόχο να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων και υποδομών που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώθηκε για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στην περιοχή του Δήμου Μεγαρέων κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 48 εκ. ευρώ. Παράλληλα υπάρχουν έργα μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης και έργα που επίκειται η υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο συνολικού προϋπολογισμού που αγγίζει τα 15 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε τα ολοκληρωμένα έργα κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, προϋπολογισμού 5.6 εκ. ευρώ, καθώς και την περιοχή όπου έχουν ήδη τελειώσει τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης Νέας Περάμου, τα οποία περιλάμβαναν αντικατάσταση οδοστρώματος και ασφαλτοστρώσεις, με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 2.5 εκ. ευρώ. Επίσης επιθεώρησε τα εκτελούμενα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στη θέση Πίκα στην Κινέτα από τις πλημμύρες, τα υπό εξέλιξη έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δήμο Μεγαρέων που γίνονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1.4 εκ. ευρώ, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις σχετικές εργασίες από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Κατά την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης μετέβη στο Δημοτικό Κατάστημα Νέας Περάμου, όπως και στη Δημοτική Κοινότητα Κινέτας, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς συμβούλους και μέλη ομοσπονδίας συλλόγων. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα έργα αστικά αναπλάσεων καθώς και αυτά που θωρακίζουν την περιοχή από πλημμυρικά φαινόμενα αλλά και η ολοκλήρωση της μελέτης για τη βελτίωση, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της ασφάλειας και της σήμανσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου (ΠΕΟΑΚ) από την Ελευσίνα έως Μέγαρα, που χρηματοδότησε η Περιφέρεια με περίπου 670 χιλιάδες ευρώ.

Κεντρικός σταθμός της περιοδείας του Περιφερειάρχη ήταν το Δημαρχείο Μεγαρέων όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Γ. Σταμούλη και του παρέδωσε 1 σύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής βιοαποβλήτων και καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος για την ενίσχυση της ανακύκλωσης που υλοποιεί η Περιφέρεια σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Κατά την επίσκεψή του στα έργα και στον Δήμο Μεγαρέων, τον Περιφερειάρχη συνόδευαν, εκτός από τον Δήμαρχο Γ. Σταμούλη, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, η Μ. Κουρή Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Φυλακτός, Κώστας Καράμπελας, Σταύρος Φωτίου, Ιερόθεος Πολυχρόνης, ο Διευθυντής Τεχνικών έργων Α. Καλογερόπουλος, οι Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι: Νίκος Χιωτάκης, Δημήτρης Καμπόλης, Μπουραΐμης Τάκης, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Ηρόδωρος» Σπύρος Τσιούνης, η τοπική σύμβουλος Χρύσα Γκοσδή. Η Περιοδεία του Περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε σε κεντρικό καφέ της πόλης όπου είχε συνάντηση με πολίτες και εκπροσώπους τοπικών φορέων. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, ο Βουλευτής ΝΔ Δυτ. Αττικής Ευάγγελος Λιάκος, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μεγαρέων Σπύρος Κορώσης, Παναγιώτης Μαργέτης, Άγγελος Μακρυγιάννης, ο πρώην Δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Καράμπελας, Κώστας Φυλακτός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννα Ρήγα, Ντιάνα Κοροβέση, Θωμάς Κεφαλόπουλος, Αναστάσιος Καλλιάς, Στέλιος Φρυγανάς, Χρήστος Γκίνης, η τοπική σύμβουλος Ευφροσύνη Τσεγκέλη, ο πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Μεγάρων – Νέας Περάμου Γιώργος Σακελλαρίου και μέλη της ΔΗΜ.Τ.Ο.

Δημαρχείο

Γ. Πατούλης: Τα Μέγαρα θωρακίζονται με έργα που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη δημιουργική συνεργασία με τον Δήμαρχο και συνολικά τα στελέχη του δήμου. «Μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια γιατί στα Μέγαρα επενδύσαμε σε εμβληματικά έργα κυρίως για τη θωράκιση της πόλης και των πολιτών, που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερα εστίασε στα σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, με έμφαση σε αυτά της διευθέτησης ρεμάτων στις περιοχές της Νέας Περάμου και Μεγάρων, όπως και στα έργα κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, που έχουν ήδη ολοκληρωθεί, στα κρίσιμα οδικά έργα που έχουν γίνει στην περιοχή τα οποία περιλαμβάνουν και την αποκατάσταση οδικών τμημάτων που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές των τελευταίων χρόνων. Επίσης υπογράμμισε τη σημασία των έργων αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην Κινέτα, ύψους περίπου 19 εκ.ευρώ τα οποία αποκαθιστούν την ασφάλεια στην περιοχή, στα έργα ενεργειακής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης 5 πλατειών και κοινοχρήστων χώρων στα Μέγαρα. Κατά την παρουσία του στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Περάμου ιδιαίτερη μνεία έκανε στην πρωτοβουλία για την περιβαλλοντική παρακολούθηση του παράκτιου χώρου της Κινέτας και της Νέας Περάμου, σε συνεργασία με προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.), με στόχο τους συνεχείς ελέγχους για ρύπους στις θάλασσες, προκειμένου να διασφαλίζεται η υγεία των πολιτών αλλά και το περιβάλλον. Απευθυνόμενος στον κ. Σταμούλη τον συνεχάρη και για τη δυναμική υλοποίηση πολιτικών πρόληψης Υγείας, επισημαίνοντας πως ο Δήμος Μεγαρέων ήταν από τους πρώτους Δήμους όπου λειτούργησαν τα ΚΕΠ Υγείας στα οποία κάθε χρόνο γίνονται περίπου 6 χιλιάδες εξετάσεις, ενώ οι ωφελούμενοι ξεπερνούν τους 11 χιλιάδες.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γ. Σταμούλης εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια και προσωπικά με τον Γ. Πατούλη τα αποτέλεσμα της οποίας, όπως υπογράμμισε, αποτυπώνονται στην πληθώρα κρίσιμων έργων που γίνονται στην περιοχή. Ο κ. Σταμούλης αναφέρθηκε σε σειρά έργων που ολοκληρώθηκαν ή είναι υπό εξέλιξη, δίνοντας έμφαση σε αυτά που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση και την οδική ασφάλεια. «Για εμβληματικά έργα που προστατεύουν αποτελεσματικά τους πολίτες και εκσυγχρονίζουν την περιοχή» έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, επισημαίνοντας πως σχεδιάζονται και άλλα σημαντικά έργα που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω την περιοχή.

Με την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο δημαρχείο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος προχώρησαν στις παρακάτω δηλώσεις:

Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Σήμερα διαπιστώσαμε από την επίσκεψη μας στα έργα, αλλά και κατά τη συνάντηση μας με το Δήμαρχο Μεγαρέων το φίλο Γρηγόρη Σταμούλη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη μας Λευτέρη Κοσμόπουλου, ότι στην περιοχή έχουν γίνει έργα, υψηλού επιπέδου, ενώ και άλλα πολύ σημαντικά βρίσκονται στην εκτέλεση. Αυτά τα έργα έχουν άμεση σχέση με την αντιπλημμυρική θωράκιση, την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων, για την προστασία της πόλης. Η συνεργασία μας είναι σε καθημερινό επίπεδο και είναι πολυδιάστατη. Σε τομείς όπως η πολιτική προστασία, ο πολιτισμός, η διαχείριση βιοαπόβλητων και στερεών αποβλήτων, προκειμένου όλοι μαζί να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε και μαζί προχωράμε, συντονισμένα, με ορατά αποτελέσματα.

Δήμαρχος Μεγαρέων Γ. Σταμούλης

Η σημερινή επίσκεψη του περιφερειάρχη, του φίλου Γιώργου Πατούλη και του αντιπεριφερειάρχη, επίσης φίλου Λευτέρη Κοσμόπουλου, είναι μία από τις πολλές επισκέψεις στο δήμο μας και δείχνει την άριστη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια σε όλους τους τομείς. Είναι γνωστό ότι ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δύο θεσμοί που βαίνουν παράλληλα, δεν έχουμε καμία ιεραρχική σχέση, έχοντας καταφέρει Δήμος και περιφέρεια να καταρρίψουμε τους νόμους της γεωμετρίας και οι παράλληλοι βίοι να έχουν συναντηθεί τόσο αρμονικά και τόσο καλά που θα έλεγα ότι δύσκολα θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε καλύτερα. Έχουμε καταφέρει μέσα από αυτή την άριστη συνεργασία να έχουμε προωθήσει πολλά θέματα του δήμου, διότι η περιφέρεια υπήρξε πάντα αρωγός και συμπαραστάτης μας. Μας έχει βοηθήσει πολλαπλώς, έχει χρηματοδοτήσει αρκετά έργα, ενώ είναι υπό χρηματοδότηση και άλλα και νομίζω ότι όλη αυτή η διαδικασία, δείχνει ότι είχαμε άριστες σχέσεις για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης, λαμβάνοντας υπόψη ότι τελικά και ο δήμος και η περιφέρεια ένα σκοπό έχουμε, πού είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτό νομίζω ότι στο δήμο μας, με τη βοήθεια της περιφέρειας το έχουμε καταφέρει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για αυτό και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη για αυτά που μας έχουν προσφέρει. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν διότι δεν μπαίνει λουκέτο στο δήμο τώρα που είναι προεκλογική περίοδος, αλλά συνεχίζονται τα έργα και η λειτουργία του με αμείωτο ρυθμό και πάντα σε συνεργασία με την Περιφέρεια.

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος

Επισκεφτήκαμε σήμερα τον Δήμο Μεγαρέων όπου κάναμε μία περιοδεία ώστε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι τα έργα που κάνουμε ως Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το δήμο Μεγαρέων. Οραματιστήκαμε τα επόμενα έργα, αναπτύξαμε σε όλο τον κόσμο που συναντήσαμε, υπαλλήλους, σε διοικητικό προσωπικό και στους δημοτικούς συμβούλους τι πρόκειται να κάνουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Συνεχίζουμε την αγαστή συνεργασία και θέλω να ευχαριστήσω το δήμο και τον δήμαρχο τον Γρηγόρη Σταμούλη για αυτά τα 4 χρόνια της συνεργασίας που είχαμε και να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσουμε έτσι και τα επόμενα χρόνια

Παράδοση απορριμματοφόρου και καφέ κάδων στο Δήμο Μεγαρέων

Ο κ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δημαρχείο Μεγαρέων παρέδωσε στον κ. Σταμούλη ακόμα ένα ολοκαίνουργιο σύγχρονο απορριμματοφόρο για την διαλογή των βιοαποβλήτων και καφέ κάδους.

«Είναι το δεύτερο πλέον για την πόλη, ένα επιπλέον βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο μας να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μία «πράσινη» περιφέρεια, πρότυπο υγείας και ευζωίας. Παράλληλα, δώσαμε και εδαφοβελτιωτικά τα οποία θα δοθούν δωρεάν σε πολίτες και παραγωγούς, ενώ επίσης θα διατεθούν και για τους κήπους του δήμου. Μαζί με το απορριμματοφόρο δώσαμε και καφέ κάδους που θα αξιοποιηθούν στη συλλογή των βιοαποβλήτων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι και με τη συμβολή του δήμου και εδώ του Αντιπεριφερειάρχη Δ. Αττικής Λευτέρη Κοσμόπουλου, ο Δήμος Μεγαρέων θα συνεχίσει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Γ. Σταμούλης τον ευχαρίστησε θερμά και επισήμανε: «Ο δήμος μας εδώ και μερικά χρόνια έχει μπει στο ρεύμα διαλογής βιοαποβλήτων, ένα ξεχωριστό ρεύμα και αυτό βέβαια χάρη στη βοήθεια της περιφέρειας που μας έδωσε το πρώτο καφέ απορριμματοφόρο και τον απαιτούμενο αριθμό καφέ κάδων, με τα οποία έχουμε ξεκινήσει σταδιακά τη συλλογή των βιοαποβλήτων. Σήμερα παραλαμβάνουμε το δεύτερο απορριμματοφόρο και ακόμα έναν αριθμό καφέ κάδων που σημαίνει ότι θα ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την περιφέρεια πού μέσα στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας και των αρίστων σχέσεων που έχουμε με τον περιφερειάρχη τον Γιώργο τον Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη τον Λευτέρη Κοσμόπουλο, μας παρέχουν μία τόσο σημαντική βοήθεια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε το δεύτερο απορριμματοφόρο βιοαποβλήτων στον δήμο Μεγαρέων, μέσα στο πλαίσιο της Πράσινης ανάπτυξης που προωθούμε σε συνδυασμό με άλλες δράσεις, όπως είναι τα πράσινα σημεία ανακύκλωσης σε όλη την Αττική. Συνεχίζουμε την πορεία μας συντεταγμένα για μία πράσινη Αττική, για μία μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη» τόνισε ο κ. Κοσμόπουλος.

Επίσκεψη σε έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρειας Αττικής

Τα ολοκληρωμένα έργα κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, προϋπολογισμού 5.6 εκ. ευρώ, επιθεώρησε κατά τη σημερινή του επίσκεψη ο Περιφερειάρχης.Ειδικότερα κατασκευάστηκαναγωγοί ομβρίων οι οποίοι αποσκοπούν στη συλλογή και απορροή των υδάτων της περιοχής Ακρογιάλι Νέας Περάμου, ενώ κατασκευάστηκε και Κεντρικός Συλλεκτήρας ΚΣ2 του Κακορέματος στην περιοχή, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της.

Πολύ κοντά στο έργο λειτουργεί και Γωνιά Ανακύκλωσης, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει στον Δήμαρχο Μεγαρέων που τον συνόδευε τη σημασία ενημέρωσης των πολιτών για τη λειτουργία των «πράσινων» σημείων μέσα από ειδικές ενημερωτικές καμπάνιες, προκειμένου να υιοθετηθεί μία νέα νοοτροπία που θα βάλει δυναμικά την ανακύκλωση, στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ακολούθως ο κ. Πατούλης μετέβη και στην περιοχή όπου έχουν ήδη τελειώσει τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης Νέας Περάμου, τα οποία περιλάμβαναν αντικατάσταση οδοστρώματος και ασφαλτοστρώσεις, με προϋπολογισμό που ξεπέρασε τα 2.5 εκ. ευρώ, ενώ επιθεώρησε τα εκτελούμενα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στη θέση Πίκα στην Κινέτα από τις πλημμύρες, συνοδευόμενος και από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος. Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 18 εκ. ευρώ, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και όπως ενημερώθηκε βρίσκονται στην τελική ευθεία οι εργασίες διαμόρφωσης της εκβολής του ρέματος και υποδοχής των συρματοκιβωτίων. Ειδικότερα τα έργα προέβλεπαν μεταξύ άλλων την απομάκρυνση φερτών υλικών που είχαν σωρευτεί σε πολλά σημεία της περιοχής, τον ολιστικό και ενδελεχή καθαρισμό των ρεμάτων, την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Παλαιά Εθνική Οδό την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μεγάλη έκταση της Κινέτας, την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και έργα ασφαλτόστρωσης στην Παλαιά Εθνικό Οδό, σε όλη την περιοχή της Κινέτας. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται έργα αποκατάστασης δρόμων που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, στη βάση της προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με το Δήμο Μεγαρέων, κατόπιν σχετικών αιτημάτων που υπέβαλε προς την Περιφέρεια Αττικής.

Στη συνέχεια επιθεώρησε τα υπό εξέλιξη έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δήμο Μεγαρέων που γίνονται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1.4 εκ. ευρώ, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τις σχετικές εργασίες από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Δείτε σχετικό Βίντεο στο παρακάτω link: https://youtu.be/hT52I4mBcoo

Ακολουθεί αναλυτική παρουσίαση των έργων

ΕΡΓΑ & ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ

  1. Αντιπλημμυρική θωράκιση Νέας Περάμου -Αντικατάσταση οδοστρώματος-ασφαλτοστρώσεις, αρχικός προϋπολογισμός 2.582.993,46 € (με Φ.Π.Α.) – συμπληρωματική σύμβαση 381.075,46 ευρώ (με ΦΠΑ).
  2. Επείγουσες εργασίες καθαρισμού ρεμάτων Π.Ε.Δ.Α. μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα τη κακοκαιρίας «Γηρυόνης», 4.898.000 € (πόροι Π.Δ.Ε.)
  3. Κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ομβρίων στο Ακρογιάλι Νέας Περάμου του Δήμου Μεγαρέων, 5.600.000 €
  4. Ανακατασκευή γέφυρας στο «Μαϊστράλι» (μέρος του έργου «Άρση επικινδυνοτήτων στο οδικό δίκτυο Δυτικής Αττικής», 2.949.600 €)
  5. Ολοκλήρωση μελέτης βελτίωσης, χάραξης και διαπλάτυνσης της επαρχιακής οδού Μέγαρα-Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα), 1.223.919 €
  6. Συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε περιοχές αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, 2.000.000 € (διαδημοτικό-στα Μέγαρα εκτελέσθηκε η αποκατάσταση σε οδούς από τα Μέγαρα προς Αλεποχώρι)
  7. Εκτροπή μέρους της παροχής του χειμάρρου «Αγίας Παρασκευής» προς το χείμαρρο «Μαυρατζά» με κλειστή διατομή, 4.450.000 €
  8. Παράδοση απορριμματοφόρου οχήματος και καφέ κάδων συλλογής βιοαποβλήτων στον Δήμο Μεγαρέων
  9. K.E.Π. Υγείας Δήμου Μεγαρέων με πολύπλευρη δράση στους τομείς της ενημέρωσης και πρόληψης της δημόσιας υγείας

ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ

Συντήρηση και αποκατάσταση του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δήμο Μεγαρέων, 1.400.000 €

  1. Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών που προκλήθηκαν από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα στην Κινέτα, 18.950.000€
  2. Αποψίλωση και καθαρισμός βλάστησης και εύφλεκτης ύλης από νησίδες, πρανή και ερείσματα, εκατέρωθεν οδικών αξόνων Π.Ε.Δ.Α. (διαδημοτικό), 37.200 €
  3. Σύνταξη οριστικής μελέτης και μελέτης εφαρμογής τεσσάρων κόμβων και παρόδων πεδινού τμήματος της Επαρχιακής οδού Μέγαρα-Αλεποχώρι, 586.548 €
  4. Σύνταξη μελετών για τα ρέματα της Κινέτας, 4.000.000 €
  5. Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης ρεμάτων Νερακίου και Λουτροπύργου και λοιπών ρεμάτων Νέας Περάμου, 1.299.990 € (πόροι Π.Δ.Ε)
  6. Μελέτη οριοθέτησης και διευθέτησης ρέματος Γιώργη Νέας Περάμου, 1.299.990 € (πόροι Π.Δ.Ε.)
  7. Ενεργειακή αναβάθμιση Δημαρχείου Δ.Κ. Νέας Περάμου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, 687.000 €
  8. Περιβαλλοντική παρακολούθηση του παράκτιου χώρου της Κινέτας και της Νέας Περάμου, σε συνεργασία με προγραμματική σύμβαση με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.)
    ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΜΕΝΑ
    Αντιπλημμυρική προστασία ευρύτερης περιοχής ΠΕΟΑΚ-θέση ρέμα Γιώργη Δ. Μεγαρέων, 2.950.000
    ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ – ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ

«Βελτίωση-εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση ασφάλειας και σήμανσης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου (ΠΕΟΑΚ) από Ελευσίνα ως Μέγαρα»
(Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη, δαπάνης 669.385€-«Νέα Μητροπολιτική Αττική», πόροι ΕΣΠΑ)

  1. Προμήθεια και τοποθέτηση αεροϋποστηριζόμενου θόλου για στέγαση αθλητικών εγκαταστάσεων- γήπεδο – «μπαλόνι» (διαδημοτικό, θα τοποθετηθούν συνολικά 3 γήπεδα σε δήμους Δυτικής Αττικής, 1.960.000€)
  2. Αποκατάσταση και αντιμετώπιση προβλημάτων λόγω διάβρωσης και ανακατασκευή τμημάτων τοίχων που έχουν καταρρεύσει στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, 2.300.000 €
  3. Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την κατασκευή παιδικής χαράς, «3 σε 1», για ΑΜΕΑ, βρέφη και νήπια στον Δήμο Μεγαρέων, 323.000 €
  4. Λειτουργική, ενεργειακή, περιβαλλοντική αναβάθμιση πλατειών και κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Μεγαρέων 1.135.000€
  5. Εκπόνηση μελέτης για την οργάνωση και διαχείριση του Περιφερειακού Πάρκου Βουρκαρίου, 100.000€
    ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ
    – Σύνδεση Βιομηχανικής Περιοχής Μεγάρων με την Π.Ε.Ο.Α.Κ.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

  1. Κατασκευή νέας χάραξης βελτίωσης της επαρχιακής οδού από Μέγαρα μέχρι Αλεποχώρι (ορεινό τμήμα), 38.000.000€
  2. Σύνταξη μελετών για τον χείμαρρο «Αγίας Παρασκευής», 280.000€
  3. Οριοθέτηση και διευθέτηση του ρέματος Καμάρας του Δήμου Μεγαρέων, 2.500.000€
  4. Έργα ανάδειξης και αποκατάστασης του Περιφερειακού Πάρκου Βουρκαρίου Μεγάρων, 1.000.000€
  5. Επικαιροποίηση της εκτροπής του ρέματος Αγίας Παρασκευής και έλεγχος επάρκειας του υλοποιημένου έργου της εκτροπής ρέματος Μαυρατζά σε ρέμα Παράπηγα και έως αποδέκτη, 756.575€
  6. Ολοκλήρωση εκτροπής μέρους της παροχής του χειμάρρου «Αγίας Παρασκευής» προς το χείμαρρο Μαυρατζά με κλειστή διατομή Β’ Φάση, 5.580.000€.