Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου συγκεντρώθηκαν 108 μονάδες αίματος, από τους εθελοντές

Το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας επισκευάζει ο Δήμος Αθηναίων
27 Απριλίου 2020
3 εκ. ευρώ στην περιφέρεια Αττικής από το Πράσινο Ταμείο για την αναβάθμιση του Πάρκου Τρίτση
27 Απριλίου 2020
Show all

Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου συγκεντρώθηκαν 108 μονάδες αίματος, από τους εθελοντές

Την ευαισθητοποίησή τους γύρω από το πολύ σημαντικό θέμα της αιμοδοσίας έδειξαν οι εθελοντές αιμοδότες και στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Στη διπλή αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Λαϊκό», συγκεντρώθηκαν 108 μονάδες αίματος, σε μια εποχή που η προσφορά είναι απολύτως απαραίτητη.
Κατά τη διαδικασία στο Κλειστό Γυμναστήριο Ραφήνας, τηρήθηκε το αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας του ΕΟΔΥ και όλες οι αιμοληψίες έγιναν μετά από τηλεφωνικά ραντεβού. Στην πρώτη αιμοδοσία, που είχε γίνει στις 9 Απριλίου, είχαν συγκεντρωθεί 60 μονάδες αίματος, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να καλυφθεί τότε η αυξημένη διάθεση προσφοράς των πολιτών κι έτσι αποφασίστηκε να γίνει και επαναληπτική αιμοληψία, όπου τώρα συγκεντρώθηκαν άλλες 48 μονάδες, προς ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.
«Ως δήμος Ραφήνας-Πικερμίου νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε καθεμία και καθέναν ξεχωριστά, γι’ αυτή την πράξη συμμετοχής και ανιδιοτέλειας στον συνάνθρωπο», αναφέρει η δημοτική Αρχή στην ευχαριστήρια ανακοίνωσή της.